Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Victor Ponta: "Nu, nu organizăm un nou referendum. Nu cred că o luăm de la capăt"

Premierul Victor Ponta: "Nu, nu organizăm un nou referendum. Nu cred că o luăm de la capăt"

Un articol de: - 30 Iul 2012, 10:15
Premierul Victor Ponta: "Nu, nu organizăm un nou referendum. Nu cred că o luăm de la capăt" Politică

Premierul Victor Ponta și-a recunoscut practic înfrângerea la referendum, declarând că nu crede că se va mai repeta un nou scrutin. “Nu, nu organizăm un nou referendum”, a spus Ponta, răspunzând unei întrebări privind continuarea războiului politic cu Traian Băsescu.

“Nu. De ce să organizăm un nou referendum? Am organizat un referendum. Opt milioane de români au venit și au votat împotriva lui Traian Băsescu, după ce cinci milioane îl votaseră ca președinte. De câte ori să facem referendum? Lucrul e foarte clar. Domnul Băsescu nu mai reprezintă pe nimeni,” a spus premierul ca răspuns la întrebările jurnaliștilor în acest sens.

Premierul Victor Ponta a declarat, de asemenea, că USL trebuie să îi reprezinte pe cei opt milioane de români care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu și să îi apere de acesta.

“Noi trebuie, din postura pe care o avem, de majoritate parlamentară, de majoritate absolută în cadrul autorităților locale, Guvernul, trebuie să ne facem datoria față de cei opt milioane de români și să îi apărăm de Băsescu și de profitorii și cei din jurul lui Băsescu care probabil acum se așteaptă la tot felul de funcții și avantaje,” a declarat acesta, precizând și că politic, Traian Băsescu este, politic, demis deja, deoarece a fost ales de 5 milioane de votanți, dar 8 milioane i-au spus să plece.

Victor Ponta a explicat și că “legenda lui Traian Băsescu cel iubit de popor a murit, acum fiind vorba de un Băsescu care trăiește în lumea lui, care se agață de funcție și de privilegii.

“Domnul Basescu trăiește în lumea lui, nu înțelege nici ce se întâmplă, nici ce s-a întâmplat, are o singură obsesie, să-și ia înapoi scaunul și avantajele, vila, mașina,” a mai declarat premierul.
De asemenea, acesta a spus că până acum nimeni în România nu a mai obținut opt milioane de voturi pentru o acțiune politică, deci, din punctul său de vedere, este un rezultat extraordinar.

Nu în ultimul rând, Victor Ponta și-a exprimat poziția despre eventuale negocieri cu Băsescu.

“Nu, nu ai ce discuta cu un om pe care românii l-au respins. Ca să nu mai vorbesc că, dacă ați remarcat, domnul Băsescu este extrem de incoerent. Tot ceea ce spune, peste  o jumătate de oră se contrazice. N-ai ce să vorbești cu un om pe care românii nu îl mai vor,” a spus premierul.

Victor Ponta: Nu vom organiza un nou referendum
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Traian Basescu,   a murit