Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Preot găsit incompatibil de A.N.I., pus în funcția de secretar de stat în ministerul Transporturilor de către Dacian Cioloș

Preot găsit incompatibil de A.N.I., pus în funcția de secretar de stat în ministerul Transporturilor de către Dacian Cioloș

Un articol de: B1 TV - 26 Noi 2015, 10:27
Preot găsit incompatibil de A.N.I., pus în funcția de secretar de stat în ministerul Transporturilor de către Dacian Cioloș Foto: ebihoreanul.ro Politică

Numire controversată făcută de premierul Dacian Cioloş. Unul dintre noii secretari de stat numiţi de acesta, Marcel Ioan Boloş, a avut probleme cu ANI. Ajuns acum secretar de stat în ministerul Transporturilor, Boloş este un fost preot misionar găsit incompatibil pentru că a avut mai multe funcții în domeniul public. De asemenea, Boloş este şi un apropiat al actualului şef al SRI, Eduard Helvi, informează B1 TV.

Marcel Ioan Boloş a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Patrimoniu Imobiliar de la Primăria Oradea, şi fondator al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul aceleiaşi instituţii. Din 2012 acesta a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar în 2013 a devenit director AMPOST.

Marcel Boloş a fost găsit de ANI intr-o situatie de triplă incompatibilitate, deoarece avut mai multe functii in sectorul public. Astfel, în mai-iunie 2012 Boloş a fost director în Primăria Oradea, la Finanţări Internaţionale şi, în acelaşi timp, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Apoi, între 1 ianuarie 2013 - 1 ianuarie 2014, Marcel Boloş a fost director al aceleaşi direcţii din Primăria Oradea precum şi director general adjunct în Ministerul Transporturilor.

În octombrie - decembrie 2013, Boloş cumulase funcţiile de director general adjunct în Ministerul Transporturilor şi de director general al Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA, din sectorul public.

Fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus l-a numit pe Marcel Ioan Boloş în Consiliul de Administraţie al Tarom, în martie 2015. Într-o declarație dată jurnaliștilor în urmă cu 3 ani Boloș vorbea despre relaţia apropiată cu Eduard Helvig, care îl ştia de pe vremea când era europarlamentar.

Citeşte mai multe despre:   preot,   ANI,   Ministerul Transporturilor,   secretar de stat