Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PREȘEDINȚIA, licitaţie de peste 2,5 milioane de lei pentru TRANSFORMAREA DECORAŢIILOR

PREȘEDINȚIA, licitaţie de peste 2,5 milioane de lei pentru TRANSFORMAREA DECORAŢIILOR

Un articol de: - 09 Apr 2018, 15:39
Politică

Administrația prezidențială vrea să încheie un acord-cadru pentru transformarea şi recondiţionarea decoraţiilor şi însemnelor pe care şeful statului le poate oferi. Măsura este luată în contextul introducerii coroanei regale în stema României, preţul estimat al licitaţiei fiind de peste 2,5 milioane de lei.

”În urma intrării în vigoare a Legii 146/2016 pentru modificarea Legii 102/1992 privind stema şi sigiliul statului, toate distincţiile aflate în uz trebuie să fie transformate în conformitate cu modelul actualizat al stemei de stat”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei publice, potrivit Mediafax.

Totodată, în condiţiile în care modelele pentru femei au fost abrogate pentru toate decoraţiile, câştigătorul va trebui să transforme decoraţiile pentru femei, deoarece aceste modele au fost abrogate prn Legea 233/2007.

”Având în vedere faptul că în gestiunea Administraţiei Prezidenţiale se află decoraţii care, de la data confecţionării lor, s-au degradat (de exemplu prin oxidarea părţilor metalice ori prin desprinderea acelora alcătuite din email), aceste însemne trebuie să fie recondiţionate, prin aducerea lor la aspectul iniţial”, se mai arată în caietul de sarcini.

Citeşte mai multe despre:   Administratia Prezidentiala