Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președintele Băsescu a plecat la Istanbul pentru a participa la summit-ul OCEMN

Președintele Băsescu a plecat la Istanbul pentru a participa la summit-ul OCEMN

Un articol de: - 26 Iun 2012, 13:29
Președintele Băsescu a plecat la Istanbul pentru a participa la summit-ul OCEMN Foto: roncea.ro Politică

Președintele Traian Băsescu a plecat marți spre Istanbul pentru a participa la lucrările Summit-ului Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) care va avea loc la Istanbul. La acesta va fi prezent și Andrei Marga, ministrul Afacerilor Externe. El participă la sesiunea șefilor diplomațiilor din țările OCEMN, care precede Summit-ul.

Cu acest prilej, șeful statului va susține adoptarea „Agendei Economice privitoare la întărirea parteneriatului în cadrul OCEMN”, un document constituit pe baza propunerilor înaintate de România către partenerii săi, care stabilește prioritățile cooperării economice dintre statele din regiunea Mării Negre, se arată în textul comunicatului.

Potrivit aceluiași document, principalele teme de pe agenda întrunirii sunt analiza activității OCEMN, persepctivele dezvoltării cooperării dintre partenerii OCEMN, stadiul proiectelor de anvergură stabilite în cadrul organizației și întâlnirea relației cu UE, precum și adoptarea Agendei menționate anterior.

OCEMN este cea mai veche formă de cooperare din regiunea Mării Negre, cu baze puse în 1992, prin semnarea „Declaratiei de la Bosfor.” Inițiativa structurii aparține Turciei, iar statele fondatoare, cele care au semnat declarația, sunt Turcia, România, Bulgaria, Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova, Albania, Georgia, Azerbaijian, Armenia și Grecia. Serbia a devenit membru în 2001.

Citeşte mai multe despre:   presedinte,   Traian Basescu,   summit,   Andrei Marga,   Istanbul