Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președintele Băsescu a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor de la portofoliul Culturii (VIDEO)

Președintele Băsescu a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor de la portofoliul Culturii (VIDEO)

Un articol de: - 09 Oct 2014, 15:59
Politică

Președintele Traian Băsescu a anunțat, joi, că a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor din funcția de ministru al Culturii, precizând că așteaptă de trei luni un înlocuitor pentru acesta.

”Aștept de trei luni un înlocuitor pentru ministrul Culturii, constat că Guvernul nu face nici măcar gestul minimal - nu a nominaliza un ministru, ci de a desemna un ministru interimar. Am semnat decretul de revocare a domnului Kelemen Hunor, cred că niciodată nu am avut atâta răbdare cât am avut cu cazul Hunor, dar s-a întrecut măsura”, a spus acesta.

Șeful statului a insistat pe necesitatea numirii unui ministru la acest portofoliu, invocând preluarea statuii lui Brâncuși.

”Acum nu există un ministru al Culturii și cred că era necesar să existe decât să ataci justiția pentru hotărârile ei. Mai bine rezolvai problema ”Cumințeniei Pământului” prin negociere directă, față de cele 2,5 miliarde cât s-au dat la administrațiile locale. Ce însemnau 20 milioane de dolari cu care să se negocieze cu proprietarii statuii lui Brâncuși? Cred că aici guvernul greșește contestând inutil și fără acte. Nu există acte, m-am documentat”, a completat acesta.

Kelemen Hunor declara, la finalul lunii septembrie, că mai face parte din Guvern pentru că preşedintele Traian Băsescu nu a semnat încă decretul de schimbare a sa din funcţie, el arătând că nu şi-a retras demisia şi că, în momentul în care şeful statului va semna, va pleca din Executiv.

Băsescu a semnat decretul de revocare din funcție a lui Kelemen Hunor de la Cultură

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   UDMR,   Ministrul Culturii,   Kelemen Hunor
 
Loading...