Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta situaţia gravă din Turcia (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta situaţia gravă din Turcia (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iul 2016, 16:27
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta situaţia gravă din Turcia (VIDEO) Politică

Preşedintele Klaus Iohannis are o primă reacţie în privinţa evenimentelor din Turcia. Şeful statului a introdus pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de săptămâna viitoare şi subiectul privind situaţia gravă de la graniţele României, informează B1TV.

Şedinţa CSAT va avea loc marţi, 26 iulie,  începând cu ora 11, iar potrivit unor surse politice, unul dintre subiectele principale va fi situația din această zonă a Europei, în contextul tensiunilor din Turcia. Şedința CSAT fusese inițial convocată pentru analizarea rezultatelor summit-ului NATO din 8-9 iulie de la Varşovia.

Modificarea vine după ce Turcia a anunţat că doreşte să suspende Convenţia privind Drepturile Omului, invocând circumstanţe excepţionale,după ce, în ţară, a fost instituită starea de urgenţă. Ministrul Justiţiei din Turcia, Bekir Bozdag, a afirmat că starea de urgenţă a fost instaurată pentru a preveni o posibilă nouă tentativă de lovitură de stat militară.

După anunţul venit de la Ankara a reacţionat şi Consiliul Superior al Magistraturii din România. Mircea Aron, şeful CSM, a declarat că este profund îngrijorat faţă de decizia autorităţilor din Turcia.

"În absenţa unor comunicări oficiale din partea Înaltului Consiliu pentru Judecători şi Procurori din Turcia sau a unor informaţii oficiale din partea instituţiilor turce şi a celor internaţionale responsabile cu protecţia drepturilor fundamentale ale omului, Preşedintele CSM susţine demersul public internaţional de a solicita garantarea respectării tuturor reglementărilor şi tratatelor internaţionale privitoare la drepturile fundamentale ale omului" arată un comunicat al CSM.

Aproximativ 60.000 de soldaţi, poliţişti, judecători, funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi sau plasaţi în detenţie după tentativa de lovitură de stat militară, crescând tensiunile în întreaga ţară.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta situaţia gravă din Turcia

Michael Schumacher, alături de fiul său. Imaginile care i-au emoționat pe fani până la lacrimi

Citeşte mai multe despre:   CSAT,   Klaus Iohannis,   Turcia,   CSM