Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președintele Klaus Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: „Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc”

Președintele Klaus Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: „Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 31 Mai 2020, 16:43
Președintele Klaus Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: „Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc” Politică

Ultimele luni au pus o lume întreagă la încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulți români s-au comportat exemplar, spune președintele Klaus Iohannis duminică, de Ziua Românilor de Pretutindeni, când a subliniat că, indiferent unde se află, fiecare român este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc, potrivit Președinției. Reamintim că, tot azi, șeful statului a transmis un mesaj și pentru Ziua Rezervistului Militar.
 

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Românilor de Pretutindeni

 

Dragi români,

Ultima duminică a lunii mai ne oferă prilejul de a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi dedicată celor aflați dincolo de hotare, dar rămași aproape de țara natală, în gând și în suflet. Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulți dintre români s-au comportat în mod exemplar. Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toți să trecem mai ușor prin această pandemie.

Am traversat momente dificile și vă mulțumesc pentru că ați înțeles apelurile autorităților române. Mulți dintre dumneavoastră v-ați întors acasă cu un bagaj important de cunoștințe și experiențe dobândite în străinătate, pe care sunteți gata să le puneți în slujba României. Prin măsurile și politicile publice cuprinse în programul de reconstrucție economică, acest capital prețios pe care îl reprezentați fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea țării noastre.

Este nevoie de toți românii, de „aici” și de „acolo”, din țară și din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă și sigură pe care ne-o dorim.

La mulți ani, dragi români de pretutindeni!
 

Ce spusese premierul Ludovic Orban, de Ziua Românilor de Pretutindeni

 

Prim-ministrul României a transmis și el un mesaj duminică, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, afirmând că „în pofida distanței fizice care ne desparte și a regulilor pe care trebuie să le respectăm pentru protejarea sănătății noastre, a tuturor, perioada grea pe care o parcurgem a dovedit din nou că suntem uniți și, cum spune românul, «sângele apă nu se face»”.

„Indiferent pe ce meleaguri de află, comunitățile de români din afara granițelor întregesc cu mândrie neamul și națiunea română. Faptul că peste un milion dintre românii care studiau, munceau și trăiau în afara granițelor au ales să revină acasă, atunci când criza sanitară ne-a încercat pe toți, este dovada clară a faptului că România rămâne locul lor de suflet, unde le putem oferi șansa de a-și construi viitorul. Am apreciat că este responsabilitatea autorităților statului să le ofere oportunități pentru ca tot mai mulți să rămână acasă. La nivelul Guvernului avem în vedere noi măsuri care să îi determine să-și pună în valoare aici, în țară, expertiza și experiența acumulate în străinătate. Este în beneficiul tuturor să construim împreună România europeană, țară în care sunt apărate și garantate libertățile și drepturile cetățenilor și care oferă fiecăruia șanse la o viață mai bună și la prosperitate. Poporul român are nevoie de toți fii săi, indiferent în ce colț al lumii se află”, a spus, printre altele, Ludovic Orban.

Premierul nu a uitat nici de „frații noștri de peste Prut”, cetățenii Republicii Moldova, în mesajul special transmis cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

„Am considerat de datoria Guvernului să-i susținem în mod concret pe frații noștri de peste Prut în lupta cu pandemia COVID-19. Totodată, am alocat resurse, încă de la începutul mandatului, pentru inițiativele menite să contribuie la păstrarea identității, tradițiilor și culturii românilor din comunitățile istorice, dar și din cele recent formate”, a mai declarat Ludovic Orban.
 

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis