Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președintele Klaus Iohannis o primește pe Maia Sandu, marți, în prima sa vizită la Cotroceni în calitate de președintă a Republicii Moldova

Președintele Klaus Iohannis o primește pe Maia Sandu, marți, în prima sa vizită la Cotroceni în calitate de președintă a Republicii Moldova

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Apr 2021, 13:11
Președintele Klaus Iohannis o primește pe Maia Sandu, marți, în prima sa vizită la Cotroceni în calitate de președintă a Republicii Moldova foto: presidency.ro Politică

Președintele României, Klaus Iohannis, o primește marți la Palatul Cotroceni pe omoloaga sa din Republica Moldova, Maia Sandu, în prima vizită de acest gen pe care o efectuează după victoria înregistrată la alegerile prezidențiale din stânga Prutului. Întrevederea va avea loc la ora 17:30, a precizat Administrația Prezidențială.

În decembrie, Klaus Iohannis a fost primul oaspete al Maiei Sandu după învestire

 

În finalul anului 2020, șeful statului român a mers într-o vizită oficială la Chișinău și a fost, astfel, primul oaspete al Maiei Sandu după învestirea în funcția de președintă a Republicii Moldova. Situația a fost remarcată inclusiv de președintele Klaus Iohannis, care a explicat că acest lucru „este fără îndoială o confirmare a relației speciale dintre România și Republica Moldova, bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, și fundamentată pe parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare am aniversat 10 ani în aprilie 2020”.

„România își dorește ca Republica Moldova să prospere, iar cetățenii săi să se bucure de instituții democratice și puternice, capabile să le asigure securitatea și bunăstarea. Cu aceeași forță și convingere ca și până acum, vom urmări menținerea și promovarea Republicii Moldova ca temă prioritară pe agenda Uniunii Europene și a Statelor Membre ale Uniunii Europene, precum și consolidarea sprijinului Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Doresc să subliniez în mod special că România este și va rămâne prietenul sincer și principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova. Prezența mea astăzi aici, investițiile realizate dezinteresat de România și asistența semnificativă pe care România a oferit-o în ultimul an pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 dovedesc acest lucru. Suntem alături de Președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, și suntem pregătiți să furnizăm întreaga asistență de care este nevoie pentru implementarea cu succes a programului său reformator și pentru gestionarea multiplelor crize cu care Republica Moldova se confruntă”,  spunea președintele Klaus Iohannis, care anunța la acel moment un nou pachet de sprijin.

Tot atunci, cei doi președinți au adoptat o Declarație comună prin care România și Republica Moldova au reafirmat caracterul special al relației bilaterale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie și fundamentate pe Parteneriatul Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Președinta Republicii Moldova vine la Palatul Cotroceni, după ce a mers la Consiliul Europei. Ce a declarat Maia Sandu

 

Întâlnirea, care a fost anunțată abia astăzi, vine după vizita efectuată de Maia Sandu la Consiliul Europei. În plenul Adunării Parlamentare a forului, președinta Republicii Moldova și-a prezentat prioritățile pentru următorii ani.

„Oamenii au votat pentru o schimbare serioasă. Schimbarea înseamnă ca moldovenii să aibă încredere în țara lor. Prioritățile mele strategice au la bază câteva elemente-cheie: o luptă autentică împotriva corupției, legi funcționale și un sistem judecătoresc responsabil și independent, condiții bune pentru afaceri, un mediu mai bun, infrastructură dezvoltată și sisteme de sănătate și educație de calitate”, a scris Maia Sandu, luni, pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Maia Sandu,   Republica Moldova