Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președintele moldovean Igor Dodon, anunț despre soarta coaliției guvernamentale de la Chișinău: "Cetățenii așteaptă nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie"

Președintele moldovean Igor Dodon, anunț despre soarta coaliției guvernamentale de la Chișinău: "Cetățenii așteaptă nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie"

Un articol de: B1.ro - 08 Noi 2019, 17:18
Foto: Igor Dodon / Facebook Politică

Președintele moldovean Igor Dodon, anunț despre soarta coaliției guvernamentale de la Chișinău: "Cetățenii așteaptă de la guvernare nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie"

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că în urma crizei politice de la Chișinău din ultimele zile coaliția de guvernământ formată între PSRM și ACUM nu trebuie să se destrame. Anunțul are loc în contextul în care socialiștii au depus vineri în Parlament o moțiune de cenzură după ce Guvernul Maia Sandu și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.     

"Procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru Coaliția de guvernământ.

Există teren și timp (câteva zile) pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale.

Cetățenii așteaptă de la guvernare nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie, în viața socială, în promovarea unor reforme eficiente, corecte și coerente cu conceptul de stat de drept.

Avem de rezolvat multe probleme în țară, nu să ne certăm între noi, fiindcă este și iresponsabil, și imatur, după greutățile și riscurile comune prin care am trecut acum cinci luni.

Îndemn toate fracțiunile parlamentare din Coaliția de guvernare să demonstreze în această perioadă tensionată calm, chibzuință și luciditate. Să nu dea foc la casă din supărare și furie.

Încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita și destrămarea majorității parlamentare, și eventual alegerile anticipate. Dați dovadă de inteligență politică, nu doar de rigiditate în promovarea unor proiecte personale.

Respectați Constituția țării, înainte de toate", a scris președintele Igor Dodon pe Facebook.

 

 

Citeşte mai multe despre:   igor dodon
 
Loading...