Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Preşedintele Parlamentului Ungariei, reacție în SCANDALUL DIPLOMATIC dintre cele două țări. Ce spune oficialul despre "SPÂNZURĂTOAREA" lui Tudose

Preşedintele Parlamentului Ungariei, reacție în SCANDALUL DIPLOMATIC dintre cele două țări. Ce spune oficialul despre "SPÂNZURĂTOAREA" lui Tudose

Un articol de: - 13 Ian 2018, 14:54
Politică

Declarațiile premierului Mihai Tudose privind cererea de autonomie a Ţinutului Secuiesc şi arborarea steagurilor secuieşti au stârnit controverse și reacții dure, inclusiv la nivel diplomatic între România și Ungaria.

Ultima reacție aparține preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, care a declarat sâmbătă, la Turda, că trebuie să se răspundă ''pe un ton calm, paşnic şi tolerant'' afirmaţiilor premierului român pe această temă.

"Au existat atacuri dure împotriva maghiarilor în urma declaraţiilor premierului României. Noi nu trebuie să răspundem pe acelaşi ton, ci să răspundem pe un ton calm, paşnic şi tolerant. Avem comunităţi naţionale care trăiesc aici, pe acest teritoriu şi în alte părţi ale Europei. Trebuie să fim conştienţi că aceste comunităţi naţionale reprezintă o resursă, un potenţial pentru dezvoltarea ţărilor locuite de aceste comunităţi. Noi ne bazăm unii pe alţii, aceste comunităţi naţionale se bazează unele pe altele şi acţionează împreună pentru dezvoltarea ţărilor lor şi a regiunilor lor. Dacă nu ne vom înfrunta unii cu ceilalţi şi vom lucra unii cu ceilalţi, vom reuşi să fim în Europa Centrală şi de Est o putere care nu poate fi ignorată nici de cei de la Est, nici de cei de la Vest'', a afirmat Kover Laszlo, la manifestările religioase organizate cu ocazia împlinirii a 450 de ani de la proclamarea Edictului Libertăţii Religioase, organizate de Biserica Unitariană, potrivit Agerpres.

Premierul Tudose a declarat într-o intervenţie avută joi seară la o televiziune că "nici nu poate fi vorba" de o autonomie a Ţinutului Secuiesc şi a avertizat că "dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag".

Citeşte mai multe despre:   Mihai Tudose,   Ungaria,   steag
 
 
 
Loading...