Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, cere demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului

Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, cere demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului

Un articol de: - 01 Sep 2013, 17:00
Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, cere demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului Foto: pdlcluj.ro Politică

Daniel Buda, președintele PDL Cluj, cere demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului din cauza declarațiilor făcute de acesta în legătură cu proiectul Roșia Montană, relatează Mediafax.

"Îi solicit domnului Ponta demisia de îndată din funcţia pe care o deţine, atât a domniei sale, cât şi a întregului Guvern. Sau, dacă nu, cel puţin a domniei sale şi a Mariei Grapini. Nu poate Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, să adopte în Guvern un proiect de lege care vizează exploatarea de la Roşia Montană, iar mai apoi să vină să ne spună că, în calitate de deputat, va vota împotriva acestui proiect în Parlament”, a declarat Buda în cadrul unei conferințe de presă.

În același timp, președintele PDL Cluj a cerut și demisia Mariei Grapini.

"De asemenea, doamna Maria Grapini, care este şi deputat şi ministru al IMM-urilor, vine şi spune că are o problemă, că nu ştie ce să facă, dacă să voteze sau nu în Parlament proiectul privind exploatarea de la Roşia Montană. Nu poţi, atâta vreme cât eşti în Guvernul României, câtă vreme îţi asumi la Palatul Victoria o responsabilitate, să vii în public şi să spui că vei vota împotrivă", a mai spus Buda.

Totodată, Daniel Buda i-a cerut premierului să retragă proiectul Roșia Montană din Parlament.

"Cred că Ponta ar trebui să retragă de îndată acest proiect din Parlament şi să-şi asume responsabilitatea pentru acest proiect. Domnia sa trebuie să facă tot ceea ce este necesar pentru a convinge opinia publică că, din punctul de vedere al mediului, nu este nicio problemă, pentru că aşa cum arată proiectul astăzi nu avem nicio garanţie, din punctul de vedere al mediului, că nu ar fi nicio problemă. Ce se va întâmpla dacă acolo se vor deschide cariere imense pentru exploatare, dar digurile nu vor fi bine construite, iar acele cianuri vor fi deversate în ape? Nu suntem împotriva exploatării aurului de acolo, dar cred că se pot găsi şi alte soluţii de exploatare, care să nu pună în pericol mediul înconjurător. Poate că Victor Ponta are o singură explicaţie - aia că nu mai are ce căuta acasă, având în vedere că Daciana Sârbu, soţia sa, a spus că este împotriva acestui proiect şi atunci probabil că îşi pune la adăpost liniştea familiei", a subliniat el.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta