Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președintele platformei unioniste Acțiunea 2012: E cazul să se facă o agendă a unirii dintre Republica Moldova și România până în 2018. Vrem o politică externă comună, monedă unică și interconectare energetică (VIDEO)

Președintele platformei unioniste Acțiunea 2012: E cazul să se facă o agendă a unirii dintre Republica Moldova și România până în 2018. Vrem o politică externă comună, monedă unică și interconectare energetică (VIDEO)

Un articol de: - 22 Sep 2015, 13:27
Președintele platformei unioniste Acțiunea 2012: E cazul să se facă o agendă a unirii dintre Republica Moldova și România până în 2018. Vrem o politică externă comună, monedă unică și interconectare energetică (VIDEO) Politică

George Simion, președinte al platformei uniuniste Acțiunea 2012, prezent la manifestația din fața clădirii unde are loc ședința comună a guvernelor României și Republicii Moldova, de la Neptun, a precizat că nu este un protest, ci unioniștii cer adoptarea unor măsuri concrete pentru unirea celor două țări.

"Sunt sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului care își doresc unirea. Nu vrem ca cele două Guverne să se mai joace, vrem măsuri concrete. E cazul să se facă o agendă a unirii până în 2018", a precizat acesta.

El a mai adăugat că își doresc o politică externă și de apărare comună, o monedă unică, dar și interconectare energetică, precizând că singura cale de a salva cetățenii moldoveni este unirea cu România.

Totodată, George Simion a mai precizat că premierul Victor Ponta și omologul său, Valeriu Streleț, sunt deschiși la dialog, imediat după terminarea ședinței comune.

"O delegație va fi primită de cei doi premieri. Am fost acceptați la dialog. Ne bucură faptul că și cele două guverne întreprind pași către unificare. Salutăm această ședință comună", a adăugat acesta.

Refertor la incidentele care au avut loc întimpul acestei manifestații, acesta a precizat că jandarmii i-au împiedicat să ajungă la locul unde are loc întâlnirea dintre cele două guverne, deși dețin o autorizație pentru acest protest, obținută de la Consiliul Județean Tulcea, dar și din partea Jandarmeriei Constanța.

Președinte Acțiunea 2012: E cazul să se facă o agendă a unirii dintre Republica Moldova și România până în 2018


Citeşte mai multe despre:   unire,   Republica Moldova