Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președintele PNL, Ludovic Orban, avertizează: Economia crește PE CAIET! Această guvernare haotică PSD – ALDE este nocivă

Președintele PNL, Ludovic Orban, avertizează: Economia crește PE CAIET! Această guvernare haotică PSD – ALDE este nocivă

Un articol de: Ioana Ungureanu - 15 Mai 2019, 13:19
Politică

Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că economie României crește doar ‘pe caiet’. Liderul liberalilor declară, după anunţul INS potrivit căruia economia țării a crescut în primul trimestru cu 5%, că în spatele acestei vești bune se află o adevărată bombă care urmează să detoneze România.

“Economia crește ”pe caiet”, din consum pe datorie, ca la chioșcurile sătești din unele localități din țară”, avertizează Ludovic Orban.

Liderul PNL precizează că cea mai mare problemă este că producţia industrială în primul trimestru s-a întors la un ritm anual de creştere anemic de doar 0,6%, iar în luna martie chiar a scăzut cu 0,2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Orban mai arată că, deşi economia creşte, încasările la bugetul statului scad.

"Economia României dovedește o rezistență de premiat și încurajat împotriva tuturor aberațiilor și neghiobiilor actualei guvernări și continuă să crească chiar dacă cu greu și cu eforturi fenomenale într-un mediu politic și legislativ ostil și agresiv generat de coaliția PSD – ALDE.

Din păcate, anunțul privind creșterea economică din primul trimestru vine la pachet cu alte vești proaste. Economia crește ”pe caiet”, din consum pe datorie, ca la chioșcurile sătești din unele localități din țară. Și, din păcate, orice creștere în economie care nu are legătură cu producția se plătește mai devreme sau mai târziu.

Or, tocmai aici este cea mai mare problemă pentru că producția industrială în primul trimestru s-a întors la un ritm anual de creștere anemic de doar 0,6%, iar în luna martie chiar a scăzut cu 0,2% față de aceeași lună a anului trecut. Producția industrială gâfâie din greu și asta face din creșterea economică anunțată o poleială care ia ochii de la problemele reale ale economiei, creșterea consumului fără baze economice. Asta dovedește că este o creștere economică cu picioare de lut, în care motoarele de dezvoltare ale României, exporturile, investițiile, sunt gripate.

Stimularea consumului s-a făcut prin creșterea artificială a unor venituri și a produs un puseu inflaționist pe care îl plătesc cel mai scump angajații din economia privată. Dacă în sectorul public, prin inflație s-a ales praful de pe tobă de pe urma unor majorări salariale, în sectorul privat, salariile au fost tăiate de guvernarea PSD – ALDE prin scăderea puterii lor de cumpărare.

Pe de altă parte, această stimulare a consumului prin creșterea din pix a veniturilor pe hârtie, pe lângă inflație mai are alte două consecințe nocive pentru economia României: creșterea datoriei publice pe care o plătim noi cu toții și creșterea importurilor, ceea ce face ca banii luați pe datorie să se ducă în alte economii și în bunăstarea altor țări.

În plus deși economia crește, încasările la bugetul statului scad. În primul trimestru Guvernul a înregistrat un deficit de 5,47 miliarde de lei, cu 1 miliard de lei mai  mult decât anul trecut, ceea va duce la noi împrumuturi ale statului, pe care le vor plăti toți românii.

Cu acest model prost de creștere economică, nu turcul plătește, românul plătește și plătește tot mai scump prostiile economice ale celor din PSD și ALDE, în ciuda unei creșteri economice făcută pe hârtie care a dus la scumpiri în lanț la carburanți, energie, utilități, alimente sau medicamente și rate mai mari la credite.

Această guvernare haotică PSD – ALDE este nocivă pentru nivelul de trai al românilor și trebuie oprită până nu face și mai mult rău.

Partidul Național Liberal susține o creștere reală a salariilor și a pensiilor, fără o explozie a prețurilor și dobânzilor, prin stimularea unei creșteri economice bazată pe exporturi, investiții și fonduri europene care să ducă la dezvoltarea infrastructurii și la atragerea de noi investitori care vor crea mai multe locuri de muncă mai bine plătite în România", transmite Ludovic Orban.

 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Ludovic Orban
 
Loading...