Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președinții celor două Camere ale Parlamentului au trimis o notă CCR, cu un punct de vedere juridic

Președinții celor două Camere ale Parlamentului au trimis o notă CCR, cu un punct de vedere juridic

Un articol de: - 21 Aug 2012, 10:24
Președinții celor două Camere ale Parlamentului au trimis o notă CCR, cu un punct de vedere juridic Foto: expressdebanat.ro Politică

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea (Camera Deputaților) și Petru Filip (Senat) au trimis marți dimineața o notă Curții Constituționale, în care se pare că recomandă cum să fie interpretate listele trimise de Guvern la CCR.

Conținutul notei interne nu este, însă, public, și va putea fi aflat numai după ce ședința CCR se va fi terminat.

Președintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat că nota reprezintă un punct de vedere juridic.

„Un punct de vedere juridic vis-a-vis de listele electorale. E vorba de argumentații juridice. Și la prima ședintă am trimis un astfel de punct de vedere, nicidecum o interpretare a cifrelor. Interpretare pe legislație. Dacă CCR va lua în considerare nota noastră e greu de precizat,” a spus acesta, citat de România Liberă.

Judecătorii CCR s-au reunit marți, în jurul orei 10:00, în ședință, pentru a da un verdict cu privire la rezultatele referendumului. Aceștia analizează datele trimise de Guvern, în urma acestei analize urmând a da un verdict cu privire la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din funcția de președinte.

Președintele CC, Augustin Zegrean, a declarat luni că speră ca în ședința de marți să se ia o decizie. Judecătorul Tudorel Toader, membru al CCR, a afirmat, însă, că este posibil ca decizia Curții să se amâne din nou.

Votul pentru validarea referendumului necesită o majoritate de două treimi (șase la trei).

Vezi AICI mai multe despre ședința
CCR de marți

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Curtea Constitutionala,   Valeriu Zgonea,   Guvernul Romaniei,   sedinta