Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primăria Sectorului 4 solicită intervenția autorităților în piața dezinfectanților. Primarul Daniel Băluță: 'Prețurile acestora s-au dublat fără motiv evident'

Primăria Sectorului 4 solicită intervenția autorităților în piața dezinfectanților. Primarul Daniel Băluță: 'Prețurile acestora s-au dublat fără motiv evident'

Un articol de: Traian Avarvarei - 31 Mar 2020, 12:52
Primăria Sectorului 4 solicită intervenția autorităților în piața dezinfectanților. Primarul Daniel Băluță: 'Prețurile acestora s-au dublat fără motiv evident' Politică

 Primarul Sectorului 4 al capitalei, Daniel Băluță, spune că producătorii au crescut prețurile la dezinfectați.

Băluță pune această majorare de prețuri pe intrarea în vigoare a ordonanței militare nr. 4, care prevede, între altele, obligativitatea autorităților locale de a monta la scările de bloc sisteme de distribuție a dezinfectanților.

Astfel, primarul Sectorului 4 le cere ntervenția de urgență a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență în sensul plafonării sau rechiziționării dispenserelor și a soluțiilor dezinfectante existente în acest moment pe piața de profil.

Potrivit acestuia, pe raza sectorului pe care îl conduce este nevoie de achiziționarea a cel puțin 10.000 de dispensere și zeci de mii de litri de dezinfectant.

‘În condițiile în care piața reacționează în detrimentul publicului, considerăm că intervenția autorităților este imperativ necesară’, transmite Daniel Băluță.

Amintim că în Sectorul 4 s-a început o amplă acțiune de dezinfecție. Autoritățile au suplimentat numărul echipajelor care dezinfectează scările și aleile de bloc, locurile de joacă și spațiile verzi din apropierea locuințelor.

Aproximativ 350 de oameni dotați cu echipamente de protecție și 60 de autoutilitare echipate corespunzător acționează pentru spălarea și dezinfectarea arterelor de circulație.

Totodată, Primăria sectorului 4 oferă sprijin financiar pentru persoanele rămase fără venituri în urma crizei COVID-19.Ajutoarele de urgență vor fi acordate, conform aceleiași HCL, numai pentru perioada decretată ca fiind stare de urgență și vor fi virate în contul curent al titularului, după cum urmează: 500 de lei lunar pentru o persoană singură; 700 de lei lunar pentru familia cu un copil; 1.000 de lei lunar pentru familia cu doi sau mai mulți copii. 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Baluta,   Primaria Sectorului 4,   coronavirus