Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Invitat de Firea la București, primit de viceprimarul Bădulescu: Cum s-a derulat vizita în România a primarului pro-rus al Chișinăului (FOTO)

Invitat de Firea la București, primit de viceprimarul Bădulescu: Cum s-a derulat vizita în România a primarului pro-rus al Chișinăului (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 05 Dec 2019, 17:50
Politică

Primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, s-a aflat joi în București cu ocazia unei invitații primite de la primarul general. Doar că deși scrisoare este semnată de aceasta, precum arată chiar Ceban în documentul publicat pe Facebook, acesta a fost primit și a avut o întrevedere cu viceprimarul Aurelian Bădulescu.

"Astăzi, am avut mai multe întrevederi bune în Capitala României. Ultima și cea de-a treia întâlnire a fost cu viceprimarul general de București, Aurelian Bădulescu.

Am mulțumit pentru deschidere și aprecierea oficialilor, dar și pentru multiplele proiecte implementate de România în Republica Moldova, începând cu reparația grădiniților dar și altele în diverse domenii.

Am reiterat disponibilitatea de a colabora și am primit și un răspuns pozitiv în acest sens.
Aurelian Bădulescu, a declarat că ar fi bine o mai mare cooperare dintre primăriile noastre, ceea ce este îmbucurător.

Am zis că am o echipă puternică și vin cu obiective concrete care îmi propun să îmbunătățească infrastructura municipiului Chișinău și viața locuitorilor.

Suntem pe final de an, a fost nevoie de discutat la București mai multe subiecte de infrastructură, cum are fi: maternitatea nr. 2 din capitală, Biblioteca municipală ,, Bogdan Petriceicu Hașdeu,,, multe alte proiecte, autobuse și echipamente medicale care urmează să vină ca donație din partea Bucureștiului în scurt timp.

Acum, referitor la cele apărute în presă. Am fost sau nu invitat la București?

Public scrisoarea și vreau să declar următoarele: pentru astăzi nu a fost preconizată o întrevedere cu primarul general de București, Gabriela Firea.

Ne propunem să revenim la București în perioada imediat următoare, unde ne preconizăm să organizăm și o Serată a Chișinăului la București.

În următoarele saptamini, grupuri de specialiști vor merge pentru a face schimb de experiențe în diverse domenii.

În cel mai scurt timp vom stabili o agendă comună de priorități și o foaie de o parcurs pentru anul 2020.

Prea mult Chișinăul a fost dezbinat pe criterii politice și reiterez poziția mea fermă, voi fi primarul tuturor locuitorilor. ", a scrie Ion Ceban, pe Facebook, la finalul întâlnirii cu Aurelian Bădulescu.

Anterior, acesta a mai avut întrevederi cu Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, și cu Gabriel Mutu, edilul de la sectorul 6, în care a primit promisiuni privind sprijin financiar pentru reabilitatarea clădirii unei școli și a unui parc din capitala Republicii Moldova. (Detalii AICI)

Ceban și Rusia

Ion Ceban a devenit primar al municipiului Chișinău la începutul lunii noiembrie, când l-a învins pe contracandidatul proeuropean Andrei Năstase în turul al doilea al alegerilor locale.  Cunoscut pentru afinitățile sale pro-ruse, acesta a ales să efectueze la Moscova prima sa vizită oficială în calitate de primar.

În acest context, Ion Ceban s-a întâlnit cu Dmitri Kozak, celebrul oficial de la Kremlin care propunea federalizarea Republicii Moldova. Dmitri Kozak devenea celebrul în spațiul dintre Prut și Nistru în anul 2003, când propunea un Memorandum ce-i purta numele, prin care propunea federalizarea Repulbicii Moldova, ca soluție pentru o așa-zisă soluționare definitivă a conflictului dintre Chișinău și regimul separatist din Transnistria. Totodată, „Planul Kozak” prevedea staționarea trupelor rusești, încă prezente pe Nistru, în spațiul pruto-nistrean până în 2023.

Citeşte mai multe despre:   Ion Ceban,   Gabriela Firea,   Bucuresti,   Chisinau,   Aurelian Badulescu
 
Loading...