Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un nou politician PSD, condamnat la închisoare: A fost primarul unui oraş important al ţării (FOTO)

Un nou politician PSD, condamnat la închisoare: A fost primarul unui oraş important al ţării (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2018, 17:55
Politică

Fostul primar al oraşului Mangalia, Zanfir Iorguş, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Acesta fost deputat PDL între 2008 şi 2012, dar ulterior a trecut la PSD. 

Alături de acesta a fost condamnat şi fostul viceprimar al Mangaliei, Liviu Paul Botaş, tot la 3 ani de închisoare cu suspendare, conform ziuaconstanta.ro.Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Constanţa, dar nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Pentru ambii condamnaţi s-a dispus ca, pe perioada termenului de încercare, să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei, Consiliului Local, S.C. GoldTerm S.A. Mangalia sau o altă unitate care urmează a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Constanţa.

Totodată, instanţa i-a obligat pe cei doi la plata în solidar către municipalitatea din Magalia a sumei de 490.011,12 lei reprezentând despăgubiri civile, cu majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal.

Potrivit rechizitoriului, dat publicităţii de DNA Constanţa pe 20 martie 2015, în perioada decembrie 2006 - octombrie 2007, Zanfir Iorguş, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu în ce priveşte organizarea procedurii de achiziţie publică conform pentru executarea obiectivului de investiţii "Obor de animale". Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

La rândul său, viceprimarul Paul Botaş a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii "Obor de animale", "în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor legale", către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă. "Ulterior, în perioada 22 martie 2007 - 19 aprilie 2007, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local cu suma de 490.011,12 lei", se arată în rechizitoriu.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Mangalia