Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Piteștiul a rămas fără primar: Edilul Cornel Ionică a fost DEMIS

Piteștiul a rămas fără primar: Edilul Cornel Ionică a fost DEMIS

Un articol de: Andrei Stan - 19 Mar 2019, 10:07
Foto: captură Youtube Politică

Primarul Municipiului Pitești a fost demis, după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

"În temeiul art 26 din Legea 340/2004 republicată, s-a emis ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, coform legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI, nr. 13908/G/II - 2016. Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare", a transmis Prefectura Argeș, potrivit epitesti.ro.

Ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar al Municipiului Pitești al lui Cornel Ionică a fost emis marți dimineață de prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea.

Ordinul a fost emis ca urmare a hotărârii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) prin care Ionică a fost declarat în conflict de interese administrativ, confirmând astfel concluzia ANI.

Cornel Ionică are 10 zile în care poate contesta ordinul în instanța de contencios administrativ, pentru a cere suspendarea și anularea acestuia. Edilul a lăsat să se înțeleagă că va ataca ordinul în justiție.
 

Citeşte mai multe despre:   Cornel Ionica,   Pitesti,   ANI,   ICCJ
 
 
 
Loading...