Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primăria Capitalei a plătit 1,7 milioane lei pentru concertul dedicat Zilei Europei. Acționarii firmelor contractate sunt abonați la banii publici (VIDEO)

Primăria Capitalei a plătit 1,7 milioane lei pentru concertul dedicat Zilei Europei. Acționarii firmelor contractate sunt abonați la banii publici (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 17 Mai 2017, 08:37
Primăria Capitalei a plătit 1,7 milioane lei pentru concertul dedicat Zilei Europei. Acționarii firmelor contractate sunt abonați la banii publici (VIDEO) Foto:PSnews Politică

Primăria Capitalei a plătit circa 1,7 milioane lei pentru concertul din Piața Universității dedicat Zilei Europei, informează jurnaliștii de la HotNews, citați de B1 TV. Partea interesantă este că unul dintre acţionarii firmelor care au fost contract-54463.html">contractate a fost martor atât în dosarul Ridzi, cât şi în dosarul Gala Bute. Un om învăţat cu banii din contract-54463.html">contractele publice.

Primăria Capitalei a plătit pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Europei aproximativ 1,7 milioane de lei. Bani care au mers către două firme ai căror acţionari au un trecut destul de dubios în privinţa banilor publici.

"Suma de 1.758.471 lei a fost necesară pentru asigurarea unui număr de artişti recunoscuţi la nivel european, concept eveniment, scenă, instalaţie de sunet şi lumini, aparatură tehnică, car TV, decor, securitate, asistenţă medicală, pompieri, toalete ecologice, servicii de curăţenie etc", au explicat reprezentanţii municipalităţii într-un răspuns pentru HotNews.

Unul dintre cei care au primit banii bucureştenilor este Corneliu Ladin, martor atât în dosarul Ridzi, cât și în dosarul Gala Bute. În paralel, de la cealaltă firmă câştigătoare, Cătălin Savu Cătană e un om apropiat de scena politică. El a fost propus de UNPR anul trecut în Consiliul de admnistrație al televiziunii naţionale, însă susține că s-a retras.

Primăria Capitalei a plătit 1,7 milioane lei pentru concertul dedicat Zilei Europei. Acționarii firmelor contract-54463.html">contractate sunt abonați la banii publici

Una dintre ciudăţeniile acestui contract-54463.html">contract a fost procedura de achiziție, care a durat doar o săptămână, o perioadă foarte scurtă pentru organizarea unui eveniment de asemenea anvergură. Reprezentanţii primăriei spun, însă, că totul s-a făcut legal şi transparent.

"Au fost initiate un numar de 2 proceduri proprii simplificate, cu respectarea principiilor nediscriminarii, tratamentului egal, recunoasterii reciproce, transparentei, proportionalitatii si asumarea raspunderii. Criteriul de atribuire a contract-54463.html">contractelor pentru fiecare dintre proceduri a fost pretul cel mai scazut. Pentru fiecare categorie de servicii au fost primite cate doua oferte", spun reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Interesanta este și condiția pusă în caietul de sarcini pentru atribuirea contract-54463.html">contractului pe partea artistică, document semnat de directoarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret al Municipiului București.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

"Conceptul care stă la baza selectării ariștilor și trupelor sunt hiturile produse în România, devenite numărul 1 în topurile de peste granițe. Prin intermediul acestui eveniment ne propunem ca cele mai tari branduri muzicale din ultimii 15 ani din România să se reunească pe o singură scenă", a declarat Gabriela Alina Andrei, directoarea Centrului.

Reamintim că evenimentul dedicat Zilei Europei a fost organizat pe esplanada cu statui din Piața Universității, iar profesorii Facultății de Istorie a Universității din București au reclamat faptul că nu își pot desfășura activitatea din cauza "poluării sonore constante" creată de concerte și probele de microfon.

La concert au participat artiști români care au avut succes la nivel european, precum Inna, Antonia, Carla's Dream, Alexandra Stan, Fly Project, Morandi sau Akcent, dar şi trupa O-Zone, care s-a reunit cu ocazia Zilei Europei, după 12 ani. 
 

Citeşte mai multe despre:   Primaria Municipiului Bucuresti,   concert,   contract,   contract