Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primăriile, mașini de tocat bani: Prime şi cadouri din bani publici pentru angajaţi din firme private

Primăriile, mașini de tocat bani: Prime şi cadouri din bani publici pentru angajaţi din firme private

Un articol de: B1.ro - 05 Apr 2018, 16:42
Primăriile, mașini de tocat bani: Prime şi cadouri din bani publici pentru angajaţi din firme private Foto: Ziare.com Politică

Primăria Galați a doborât recordul în ceea ce priveşte plata de salarii, prime și sporuri ilegale. Serviciul de salubritate din cadrul Primăriei a plătit cadouri şi prime de Paşte, de Crăciun şi de Ziua Femeii angajaţilor unei firme private, informează Adevărul. 

Serviciul de salubritate Ecosal a plătit, în 2016, prime şi cadouri ilegale de 135.000 de lei, arată un raport de control încheiat de Curtea de Conturi în decembrie 2017.

Doar 115 din cele 240 de persoane care au beneficiat de cadouri de Ziua Femeii erau salariaţi ai Ecosal, restul fiind de la Rodmag Consulting SRL (102 oameni), iar 18 de Administraţia Pieţelor SA. 

De Paște s-au dat pungi cu produse pentru 761 de salariaţi, din care 403 erau angajați de la Rodmag şi Administraţia Pieţelor. 

De Crăciun s-au dat vouchere pentru 730 de persoane, din care doar 279 erau angajaţii Ecosal. 

Inspectorii de Conturi au imputat sumele respective, care sunt în curs de recuperare. 

În perioada martie-mai 2016, când s-au plătit două dintre primele ilegale, la conducerea serviciului de salubritate era chiar actualul primar al Galaţiului, social-democratul Ionuţ Pucheanu.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   Ionut Pucheanu