Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primăria Sectorului 4 a inaugurat un liceu nou, pe sistem olandez, în care vor învăța aproximativ 600 de copii (FOTO, VIDEO)

Primăria Sectorului 4 a inaugurat un liceu nou, pe sistem olandez, în care vor învăța aproximativ 600 de copii (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 08 Sep 2020, 14:39
Primăria Sectorului 4 a inaugurat un liceu nou, pe sistem olandez, în care vor învăța aproximativ 600 de copii (FOTO, VIDEO) Politică

O nouă construcție, unde vor învăţa circa 600 de copii de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", a cărui clădire va intra într-un proces de reabilitare şi modernizare, a fost inaugurată, marţi, în curtea Şcolii Gimnaziale "Ienăchiţă Văcărescu".

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat, cu prilejul inaugurării, că a fost relocat Colegiul "Mihai Eminescu" pentru a rezolva problema riscului seismic, a autorizaţiei de securitate la incendiu şi a riscului epidemiologic.

Ca tată și ca medic, cred că este foarte important să oferim copiilor și părinților condițiile necesare realizării unui proces educațional corespunzător. Astăzi ne găsim în fața unei premiere. Un liceu, unul dintre cele mai bune din Sectorul 4, Liceul Mihai Eminescu, cu un număr de aproximativ 1.300 de copii, a fost relocat, tocmai pentru a rezolva cele 3 mari cerințe pe care trebuie să le îndeplinească unitățile de învățământ, și anume, siguranță la incediu, fără risc seismic și, nu în ultimul rând, având în vedere contextul în care ne aflăm, siguranță din punct de vedere epidemiologic. Ca atare, pentru elevii de la clasa 0 și până la clasa a VIII-a, am realizat în mai puțin de 3 luni de zile această construcție modulară. Fac un apel la calm și vreau să-i asigur pe copii și pe părinți, că împreună cu dânșii și cu autoritățile vom face tot ceea ce este omenește posibil, ca data de 14 septembrie să fie foarte sigură, din punct de vedere a începerii noului an școlar. a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 a inaugurat un liceu nou, pe sistem olandez, în care vor învăța aproximativ 600 de copii

Noile săli de clasă au fost amenajate la Școala Gimnazială “Ienachiță Văcărescu”, chiar în curtea unității de învățământ, într-o construcție modulară, ce a fost gata în mai puțin de 3 luni de zile. 68 de containere, dispuse pe două niveluri, parter și etaj, alcătuiesc noul modular, care are o suprafață construită desfășurată de 1.284 mp și 17 săli de clasă, cancelarie, cabinet medical, grupuri sanitare, spații administrative și de depozitare.

În aceste săli vor învața în noul an școlar, elevii din clasele primare și gimnaziale, înscrisi la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, a cărui clădire va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Cei aproape 600 de copii vor beneficia de cele mai bune condiții de studiu în spații dotate cu toate utilitățile și mobilier nou, toate aceste lucrări însemnând o investiție de 3,3 milioane de lei plus TVA.Noi DEZVĂLUIRI BOMBĂ despre CONCEDIEREA lui Mihai Petre de la Românii au talent!

Noile săli amenajate la Școala Gimnazială “Ienăchiță Văcărescu” au o capacitate de 24 de elevi fiecare, însă fiecare clasă va fi în așa fel reconfigurată, pentru a se respecta distanța de siguranță, de 1 metru, impusă de regulile necesare pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Nu doar elevii Colegiului “Mihai Eminescu”, relocați pe perioada lucărilor de reabilitare, vor începe noul an școlar în condiții mai bune, ci și copiii care frecventează cursurile Școlii “Ienachiță Văcărescu”. Și asta întrucât, în această vară, clădirea școlii a fost modernizată, căile de acces și trotuarele au fost refăcute, curtea școlii și spațiile de recreere au fost reamenajate.

Citeşte mai multe despre:   Primaria Sectorului 4,   Daniel Baluta,   PSD