Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primăria Sectorului 4 construiește un HUB TEHNOLOGIC, mizând pe domeniul IT pentru a da un impuls economiei locale: 'Este responsabilitatea noastră să formăm specialiștii de mâine'

Primăria Sectorului 4 construiește un HUB TEHNOLOGIC, mizând pe domeniul IT pentru a da un impuls economiei locale: 'Este responsabilitatea noastră să formăm specialiștii de mâine'

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Oct 2020, 12:07
Primăria Sectorului 4 construiește un HUB TEHNOLOGIC, mizând pe domeniul IT pentru a da un impuls economiei locale: 'Este responsabilitatea noastră să formăm specialiștii de mâine' Politică

Primăria Sectorului 4 construiește un HUB TEHNOLOGIC, mizând pe domeniul it pentru a da un impuls economiei locale. Scopul este atragerea investitorilor străini, crearea de noi locuri de muncă și creșterea calității vieții locuitorilor.

„Stă în puterea comunității noastre să se dezvolte așa cum trebuie! Este responsabilitatea noastră să formăm specialiștii de mâine, experți competitivi la nivel european. Acest lucru nu va însemna doar locuri de muncă bine plătite, ci o viață mai bună pentru noi toți, cei ce muncim, iubim și trăim în Sectorul 4”, declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

 

 

HUB TEHNOLOGIC în Sectorul 4 al Capitalei

 

 

“Primăria Sectorului 4 va crea pentru locuitorii sectorului noi locuri de muncă în domeniul tehnologiei, într-o inițiativă de a deveni un hub global pentru întreaga comunitate”, anunță reprezentanții instituției.

Pentru implementarea acestui demers, consilierii locali ai Sectorului 4 au votat, zilele trecute, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea unei construcții modulare cu funcțiunea de HUB Tehnologic.

“Administrația locală va încuraja investițiile firmelor străine de tehnologie, pentru a susține businessurile locale și va asigura plus valoare activităților educaționale desfășurate la unitățile de învățământ din campusul educațional situat pe Șoseaua Vitan-Bârzești nr.11.”, se arată în comunictul Primăriei Sectorului 4.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

 

 

Primăria Sectorului 4 mizează pe sectorul IT

 

 

Primăria Sectorului 4 se concentrează permanent pe atragerea de investitori, talente și firme de tehnologie, mizând pe sectorul IT pentru a da un impuls economiei locale din sector.

“Așa cum a făcut-o și în ultimii patru ani, în care a găsit mereu soluții pentru infrastructura educațională - de exemplu a reușit să ridice, în mai puțin de trei luni, spațiile necesare pentru 1.500 de copii, care învățau în clădiri aflate într-o stare avansată de degradare”, adaugă reprezentanții instituției.

Liceul Traian Vuia este un exemplu că în Sectorul 4 se poate. Aici va fi dezvoltat cel mai mare HUB educațional care va reuni toate liceele cu profil tehnologic, astfel încât copiii să poată fi pregătiți pentru meseriile cerute în acest moment pe piața muncii.

“Ca rezultat al implementării etapizate a unor astfel de proiecte, echipate cu infrastructură de cercetare adecvată și personal corespunzător, se vor putea desfășura activități de cercetare-dezvoltare, furnizare consultanță tehnică/tehnologică, transfer tehnologic, activități de micro-producție, furnizare de servicii, precum și programe educaționale”, explică angajații PS4.

Rezultatele cercetărilor vor fi transferate în mediul public și privat românesc, contribuind la dezvoltarea socială și economică a Capitalei și la reducerea decalajului de performanță atât între regiuni, cât și în cele șase sectoare ale Capitalei.

Citeşte mai multe despre:   Primaria Sectorului 4,   Daniel Baluta