Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarul din Odorheiu Secuiesc și-a reclamat angajații din subordine la DNA. Partidul Civic Maghiar „condamnă profund” demersul și l-a schimbat din funcția de președinte al filialei locale

Primarul din Odorheiu Secuiesc și-a reclamat angajații din subordine la DNA. Partidul Civic Maghiar „condamnă profund” demersul și l-a schimbat din funcția de președinte al filialei locale

Un articol de: Vladimir Ionescu - 19 Iul 2019, 18:30
foto: Facebook Politică

Arpad Galfi, primarul municipiului Ordoheiu Secuiesc, a reclamat la Direcția Națională Anticorupție o achiziție publică derulată chiar de către instituția pe care o conduce. În urma sesizării, Partidul Civic Maghiar l-a schimbat din fruntea filialei locale, deși formațiune susține că există și alte motive, transmite MTI citată de Rador, potrivit g4media.ro.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

Biroul de presă al Primăriei Odorheiu Secuiesc a transmis un răspuns scris agenţiei ungare de presă MTI: Árpád Gálfi a avut suspiciuni de ilegalitate cu privire la o investiţie derulată anul trecut la Băile Seiche, motiv pentru care a cerut comisiei de specialitate din cadrul primăriei să verifice contractele derulate de departamentul de investiţii. Aceasta a constatat, într-un raport, că este obligatorie sesizarea instituţiilor statului, motiv pentru care primarul s-a adresat parchetului.

CUTREMURĂTOR! IULIA VÂNTUR, ÎN PERICOL DE MOARTE! ANUNȚ DE ULTIM MOMENT PRIVIND STAREA ARTISTEI! SALMAN KHAN E STE ÎNGROAZIT (GALERIE FOTO)

În acest context, marți, PCM a anunțat că din cauza plângerii penale de la DNA, printre altele, primarul este cercetat disciplinar de forurile interne ale partidului. Luni, PCM Odorheiu Secuiesc l-a schimbat pe Gálfi din funcţia de preşedinte. 

APOCALIPTIC! MARIA GHEORGHIU A ANUNȚA DEZASTRU! VA LOVI CURÂND ROMÂNIA! CEA MAI CUTREMURĂTOARE PREVESTIRE A MOMENTULUI...

„Partidul Civic Maghiar condamnă profund faptul că Árpád Gálfi, în calitate de primar, şi-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) opt angajaţi şi pe viceprimar, precum şi trei firme din Odorheiu Secuiesc, în pofida faptului că ar fi existat şi alte căi juridice pentru rezolvarea cauzei”, arată comunicatul formațiunii.

PCM îi reproșează primarului că și-a îndeplinit defectuos îndatoririle de președinte al filialei din Odorheiu Secuiesc, luând decizii fără consultări, în nume personal.

Publicația notează că filiala de partid a decis la şedinţa de luni după-amiază schimbarea lui Árpád Gálfi din funcţie şi alegerea unui nou preşedinte, după ce acesta şi o parte din membri au părăsit şedinţa. Marţi, într-un mesaj postat pe Facebook, primarul a anunţat: pe ordinea de zi a şedinţei de luni nu apăreau alegeri sau schimbări din funcţie.

Totuși, acesta consideră că ședința s-a încheiat înaintea plecării sale, în momentul în care procesul verbal a fost semnat. El crede că cei care au rămas au participat la „o discuție în afara cadrului statutar”.

Janos Mezei, președintele PCM, a participat și el la ședință și a girat schimbarea lui Galfi din funcție, declarând pentru portalul de ştiri Székelyhon că formaţiunea este de acord cu separarea sarcinilor de primar de activitatea din sânul PCM.

Potrivit portalului local de ştiri Uh.ro, Árpád Gálfi a atribuit atacul împotriva sa grupului de interese al fostului primar din Odorheiu Secuiesc, Jenő Szász.
Gálfi a afirmat: acestui grup nu i-a convenit că a fost schimbat furnizorul de apă al urbei şi că el a apărat interesele Odorheiului în faţa firmei de prelucrare a deşeurilor RDE Harghita, care îşi desfăşoară activitatea la periferia localităţii.

Firma a fost creată pentru prelucrarea gunoiului localităţilor limitrofe, însă aceasta a preluat şi deşeuri din afara judeţului Harghita, iar rampa aproape că a ajuns la capacitatea maximă. Primarul a declarat că acest grup de interese se aştepta ca el să acţioneze contrar legii sau contrar intereselor municipiului.

Arpad Galfi a devenit primar în Odorhei Secuiesc, în anul 2016, atunci când a candidat din partea PCM și Paritdului Popular Maghiar din Transilvania.

Citeşte mai multe despre:   Odorheiu Secuiesc
 
 
 
Loading...