Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarul din Târgu Mureș, după controversa iscată de postarea sa: „Nu retractez nici o virgulă” / Ce mesaj a avut Dorin Florea pentru presa „mercenară” și politicienii „mediocri” și „ipocriți”

Primarul din Târgu Mureș, după controversa iscată de postarea sa: „Nu retractez nici o virgulă” / Ce mesaj a avut Dorin Florea pentru presa „mercenară” și politicienii „mediocri” și „ipocriți”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 15 Ian 2020, 17:47
foto: Facebook Politică

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, nu se dezice de postarea prin care a propus „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii” și a afirmat că „țiganii sunt o problemă serioasă a României”. După ce poziția sa a iscat o adevărată controversă, edilul a ținut să precizeze că „nu retractează nicio virgulă”.

„TOT VOI?!

Nu retractez nici o virgulă din comunicatul atât de controversat cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nașterii unui copil. România reală este cea pe care eu o cunosc, iar tot ceea ce am spus este rezultatul unor analize obiective”, a scris Dorin Florea, miercuri, pe Facebook.

Primarul Dorin Florea a avut un mesaj și pentru reprezentanții presei, pe care i-a numit „mercenari”, pentru că „nu au înțeles mesajul său”, „că tot ei au fost cei care au prezentat la capitolul „știri horror” violuri, incesturi, părinți care și-au bătut și omorât copiii, mame la 12 ani, nunți cu regi și împărătese la vârste de 12 și 15 ani, copii scoși la cerșit, la furat, copii care dorm în canale și în ghene de gunoi, iar exemplele pot continua.

Tot voi ați prezentat, apocaliptic, știri despre demografia României peste 50 de ani. Când ați avut dreptate? Oare de ce atâta încrâncenare pentru un subiect firesc cu privire la o situație gravă a României pe care toți o știm, dar ne prefacem că nu o vedem?! Este o realitate tristă a țării noastre de la Cuza încoace, pentru care nimeni nu a dorit să găsească soluții”.

„În ceea ce-i privește pe așa-zișii politicieni, care s-au întrecut în acuze la adresa mea prin toate studiourile de televiziune, nu pot să spun altceva decât că se complac în mediocritate și că rămân supuși compromisului politic și ipocriziei, trăsături pe care le manifestă din plin. Imaginea dezastruoasă a României în străinătate li se datorează pe deplin.
Faceți dvs. comparația dintre o mamă care își dorește un copil cu adevărat, care trebuie să respecte tot felul de protocoale (să anunțe medicul de familie, să facă teste etc.), și cealaltă situație, în care aflăm doar de la știri, când e trimisă șenilata pe viscol, că o femeie despre care nimeni nu știa că e gravidă, trebuie să nască!”, a adăugat Dorin Florea.

Nu în ultimul rând, edilul a ținut să-și nuanțeze poziția inițială și a explicat ce intenție a avut atunci când a propus „ancheta socială”.

„Ceea ce am propus eu cu privire la ancheta socială este un lucru cât se poate de responsabil, pentru că doar așa tinerii care vor să aibă copii pot fi conștientizați și educați cu privire la tot ceea ce implică rolul de părinte.

Mă bucur că au fost dublate alocațiile pentru copii, dar ceea ce eu am propus este cu totul altceva: copiii nu trebuie aduși pe lume ca sursă de venit, iar legislația trebuie să cuprindă măsurile despre care am vorbit!

Cât privește decizia directorului CNCD, îi recomand să citească textul meu cu mare atenție și să meargă în zonele defavorizate, să vadă condițiile în care trăiesc copiii aduși pe lume doar pentru alocații. Mai mult, îi recomand să consulte normele legislative din Ungaria în acest domeniu și să facă o comparație cu ceea ce am spus eu!”, a mai spus Dorin Florea.

Citeşte mai multe despre:   Dorin Florea
 
Loading...