Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarul din Târgu Mureș nu cedează hotelul cerut de DSP pentru izolarea suspecților de coronavirus: „Dacă ar fi Orwell, ar face nişte nuvele extraordinare”

Primarul din Târgu Mureș nu cedează hotelul cerut de DSP pentru izolarea suspecților de coronavirus: „Dacă ar fi Orwell, ar face nişte nuvele extraordinare”

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Feb 2020, 17:30
foto: Facebook Politică

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, nu va ceda hotelul solicitat de către Direcția de Sănătate Publică pentru izolarea persoanelor aflate în carantină pe fondul suspiciunilor de infecție cu coronavirus. Chiar edilul a făcut acest anunț, motivându-l pe seama faptului că asigurarea măsurilor de prevenție din punct de vedere logistic le revine spitalelor, nu primăriilor.

„Mă trezesc cu o adresă să pun la dispoziţie clădiri. Creăm nebunii populaţiei, îi zăpăcim cu totul acum? Dacă ar fi Orwell, ar face nişte nuvele extraordinare, de la gripa aviară, pesta porcină şi gripa umană. E o problemă care trebuie tratată cu multă decenţă, educaţie, nu cu isterii. Mâine te trezeşti cu trei strănutători şi târgumureşenii vor ocoli zona şi nu vom mai merge în clădirea respectivă (…) O gripă şi o afecţiune pulmonară necesită curăţenie, aer şi oxigen, lucruri pe care nu le pot asigura de la primărie. E un semnal pentru DSP şi pentru directorul spitalului, în caz de ceva avem două spitale de boli infecţioase şi se dă o categorie de saloane cu circuit închis care să fie gestionate cu oxigen şi cu tot ce e nevoie, nu să pună primarul la dispoziţie Casa Eminescu”, a declarat Dorin Florea.

Primarul din Târgu Mureș i-a sfătuit pe locuitorii orașului să „să aibă grijă, să se expună mai puţin în aglomerări, profilactic să poarte o mască, să consume multe legume, fructe şi orice suc natural, bătrânii, tinerii şi copiii să aibă grijă în mod deosebit, întrucât sistemul lor imunitar este mai slab şi o banală răceală le poate fi fatală”.

Citeşte mai multe despre:   Dorin Florea