Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarul Sectorului 1 nu vrea să dea bani pentru Spitalul de Arşi: "Nu ştiu dacă e <fair>, dar e un proiect național, nu local"

Primarul Sectorului 1 nu vrea să dea bani pentru Spitalul de Arşi: "Nu ştiu dacă e <fair>, dar e un proiect național, nu local"

Un articol de: - 21 Iul 2016, 17:11
Primarul Sectorului 1 nu vrea să dea bani pentru Spitalul de Arşi: &quot;Nu ştiu dacă e &lt;fair&gt;, dar e un proiect național, nu local&quot; Politică

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat pentru Mediafax că nu este de accord să dea bani din bugetul local pentru reconstruirea Spitalului de Arși, care se află în administrarea autorităţii locale și în care au murit mai multe persoane din cauza bacteriilor contactate în urma spitalizării.

PSD-istul spune că spitalul este național și nu vede de ce ar investi din banii contribuabililor sectorului 1 pentru refacerea acestuia.

"Noi am face o clădire nouă pentru un spital al Sectorului 1, nu pentru un spital naţional. Sunt banii locuitorilor Sectorului 1 şi trebuie să îi folosim în primul rând pentru locuitorii Sectorului 1, şi când spun că e un spital naţional, spitalul naţional este pentru toată România. Nu ştiu dacă e ,,fair” (n.r. ,,corect”), ca să zic aşa, pentru locuitorii Sectorului 1 să folosim banii locuitorilor pentru toată România", a declarat edilul, în condiţiile în care unitatea medicală se află în administrarea autorităţii locale.

Mai multe cazuri șocante au ieșit la iveală din cadrul Spitalului de Arși. Doua persoane au murit după ce infecțiile li s-au înrăutățit în urma larvelor de muște depuse pe ele, iar o femeie a decedat după ce i s-a făcut o transfuzie de sânge greșită.

Toate aceste cazuri vin după ce mai mulți pacienți arși în clubul Colectiv și-au găsit și ei sfârșitul în urma infecțiilor intraspitalicești.