Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarul Sectorului 5, Daniel Florea: Noi am cheltuit de la începutul pandemiei cam 60 de milioane de lei. Oamenii au nevoie de alocațiile pentru copii. Și-au pierdut locurile de muncă în această perioadă (VIDEO)

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea: Noi am cheltuit de la începutul pandemiei cam 60 de milioane de lei. Oamenii au nevoie de alocațiile pentru copii. Și-au pierdut locurile de muncă în această perioadă (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Aug 2020, 23:05
Primarul Sectorului 5, Daniel Florea: Noi am cheltuit de la începutul pandemiei cam 60 de milioane de lei. Oamenii au nevoie de alocațiile pentru copii. Și-au pierdut locurile de muncă în această perioadă (VIDEO) Politică

Daniel Florea, primar al Sectorului 5 al Capitalei și candidat pentru un nou mandat, a criticat, miercuri, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, măsurile luate de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a precizat că, cel puțin în cazul Sectorului 5, foarte mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă în ultimele luni și trăiesc acum din alocațiile copiilor.

 

Daniel Florea, despre majorarea alocațiilor și măsurile luate de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus

 

”Oamenii vor bani. Ei au nevoie de alocațiile acestea pentru copii, au nevoie de bursele pentru copii. Noi primim zilnic mii  de mesaje în care suntem întrebați când plătim bursele copiilor, când plătim bursele sociale. Cam de la sfârșitul fiecărei luni, încep să întrebe, pentru că se plătesc cam pe data de 10. Oamenii trăiesc din bursele copiilor pentru că și-au pierdut locurile de muncă în această perioadă. Noi facem anchetă socială și constatăm că, într-adevăr, au nevoie de ajutor social pentru că sunt familii întregi care nu au din ce să trăiască.

Avem o problemă cu împrumuturile. Domnul Cîțu se împrumută cu o voioșie colosală, motiv pentru care băncile acordă împrumuturi Guvernului, că sunt garanții de stat, nu mai acordă nici primăriilor și nici mediului privat. În mediul privat nu intră niciun fel de injecție de bani.

În afară de asta, sunt probleme cu locurile de muncă, cu materialele, pentru că nu mai vin din străinătate materiale pentru că nu se lucrează nici acolo. Toate aceste lucruri au creat o problemă socială senzațională.

Noi am cheltuit până acum, de la începutul pandemiei, cam 60 de milioane de lei. La un moment dat, la rectificarea bugetară pe care ar fi trebuit să o facă Guvernul, la prima nu ne-a pus pe listă, la a doua ne-a dat 6,6 milioane de lei deși trebuia să ne dea vreo 50 de milioane”, a declarat Daniel Florea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

 

OUG care prevede majorarea cu 20% a alocațiilor pentru copii, respinsă de Parlament

 

Precizările edilului vin în contextul în care Camera Deputaților a respins, miercuri, în calitate de for decizional, Ordonanța de Urgență a Guvernului care prevede majorarea cu 20% a alocațiilor pentru copii, începând din 1 august. În aceste condiții, dacă legea va fi promulgată de către președintele Klaus Iohannis, va rămâne în vigoare dublarea alocațiilor.

În conferința de presă pe care a susținut-o miercuri, la Palatul Cotrocenișeful statului a declarat că nu este firesc ca pensionarii şi copiii să plătească nota de plată pentru pandemie şi recesiunea economică. Cu toate acestea, Guvernul va majora alocațiile și pensiile în măsura în care bugetul permite acest lucru.

”Eu am spus de la început că nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile să plătească nota de plată pentru epidemie și recesiune. Și atunci, cu toate că marea majoritate a economiștilor a repetat că nu se pot mări pensiile și alocațiile, am cerut soluții pentru a fi majorate, atât cât se poate, și iată că au venit cu soluții, majorare etapizată, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuși. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Când economia își va reveni se vor căuta soluții pentru majorări ulterioare", a spus Klaus Iohannis.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Florea