Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, refuză să plătească pentru salubrizare. Romprest anunță că se vede nevoită să sisteze activitatea: Resursele noastre financiare sunt epuizate (VIDEO)

Primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, refuză să plătească pentru salubrizare. Romprest anunță că se vede nevoită să sisteze activitatea: Resursele noastre financiare sunt epuizate (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 28 Noi 2020, 09:23
Primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, refuză să plătească pentru salubrizare. Romprest anunță că se vede nevoită să sisteze activitatea: Resursele noastre financiare sunt epuizate (VIDEO) Politică

Probleme cu salubrizarea în Sectorul 1 al Capitalei. Romprest anunţă că va limita temporar activităţile din cadrul serviciului de salubrizare și amenință chiar cu sistarea acestora. Angajații companiei se plâng că nu au mai fost plătiți de patru luni de zile. Din informațiile obținute pe surse, se pare că noua administrație a Sectorului ar fi blocat plățile pentru curățenia efectuată în perioada pandemiei, informează B1 TV.

 

Romprest susține că asigură doar pe cheltuiala proprie serviciul public de salubrizare din Sectorul 1

 

La fix două luni de la alegerile locale, bucureștenii din Sectorul 1 au parte de vești proaste. Compania Romprest, operatorul serviciului public de salubrizare din acest sector, a luat decizia de a limita activitățile din cadrul serviciului de curățenie, începând cu 27 noiembrie.
Romprest susține că, de mai multe luni, asigură doar pe cheltuiala proprie serviciul public efectuat în Sectorul 1. 

„În ultimele 4 luni, începând cu luna Iulie 2020, asigurăm exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare, acest serviciu public în folosul cetățenilor. Practic, finanțăm integral Serviciul de salubrizare al Sectorului 1 al Municipiului București.

Astfel, în baza prevederilor contractului de delegare, conducerea Companiei a luat decizia de a limita temporar și gradual activitățile din cadrul serviciului de salubrizare, începând cu data de 27.11.2020, decizie notificată în termenul contractual Autorităților locale și centrale”, a transmis compania, printr-un comunicat de presă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Romprest amenință cu sistarea activităților de curățenie din Sectorul 1

 

Mai mult, dacă situația nu se va remedia, Romprest amenință cu sistarea activităților de curățenie pe care le realizează în Sectorul 1.

„Din grijă pentru cetățeni și pentru mediu, am încercat să evităm acest moment, am făcut toate demersurile legale pentru a nu fi puși în această situație, dar am ajuns la epuizarea integrală a resurselor financiare.

Promitem că, dacă remedierea situației nu va întârzia și apelurile noastre vor avea un răspuns din partea autorităților, vom încerca să evităm până în ultimul moment sistarea serviciului public de salubrizare în Sectorul 1”, au mai precizat reprezentanții companiei.

 

Surse: Primarul USR Clotilde Armand ar fi blocat plățile către Romprest

 

Romprest mai spune că a respectat toate clauzele contractuale și toate solicitările autorității contractante, inclusiv în perioada complicată provocată de starea de urgență și starea de alertă.

Comunicatul, semnat de cei 3000 de angajați de la Romprest, se încheie cu „Vă urăm ca Sărbătorile de iarnă să vă găsească sănătoși!”, însă mesajul acestora pare o palmă dată primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Potrivit unor informații obținute pe surse, se pare cã noua administrație ar fi blocat plățile către companie.

Contactați de știrile B1 TV, reprezentanții Primăriei Sectorului 1 nu au oferit un punct de vedere cu privire la situația critică în care a ajuns serviciul de salubrizare.

Citeşte mai multe despre:   Primaria Sectorului 1,   Clotilde Armand,   Romprest,   curatenie,   salubritate