Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarul Vergil Chițac cere părerea constănțenilor: Ce punem pe primul loc, omul sau mașina? Vreți un oraș în care spațiul public e folosit pentru recreere sau unul care lasă impresia unui târg auto permanent?

Primarul Vergil Chițac cere părerea constănțenilor: Ce punem pe primul loc, omul sau mașina? Vreți un oraș în care spațiul public e folosit pentru recreere sau unul care lasă impresia unui târg auto permanent?

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Feb 2021, 17:06
Primarul Vergil Chițac cere părerea constănțenilor: Ce punem pe primul loc, omul sau mașina? Vreți un oraș în care spațiul public e folosit pentru recreere sau unul care lasă impresia unui târg auto permanent? foto: Facebook Politică

Ce punem pe primul loc, omul sau mașina, i-a întrebat primarul Vergil Chițac pe constănțeni, sâmbătă, explicând că municipiul Constanța este în situația în care are 150.000 de mașini și 30.000 de locuri de parcare, iar pentru echilibrarea situației orașul are nevoie atât de construirea unor pacări noi, cât și de reducerea numărului de automobile.

„Dragi constănțeni, vă rog să-mi spuneți părerea voastră. Vă doriți un oraș în care spațiul public să fie folosit pentru plimbare, relaxare și recreere? Sau un oraș ale cărui străzi, trotuare și spații verzi lasă impresia unui târg auto permanent? Suntem în situația în care avem 150 de mii de mașini și 30 mii de locuri de parcare. Ca sa echilibrăm balanța e nevoie să construim parcări noi, dar și să reducem numărul de mașini. Dacă numărul de mașini va continua să crească, nu vom reuși vreodată să corectăm acest dezechilibru. Vă rog să vă gândiți cât teren, câți bani și cât timp am consuma dacă am alege să acoperim toată nevoia de locuri de parcare. Și până la urma care ar fi rezultatul? Un oraș plin de parcări, plin de mașini? Asta ne dorim?”, a scris Vergil Chițac, sâmbătă, pe Facebook.

Primarul Constanței a explicat că „scopul mult disputatului regulament nu este de a-i taxa pe oameni, ci de a descuraja traficul și mai ales staționarea mașinilor în zona centrală a orașului”.

„Constănțenii au alternativa unui transport public îmbunătățit, a bicicletelor puse la dispoziție gratuit, a soluțiilor de mobilitate urbană oferite de operatorii privați (taximetre, ride-sharing, rent-to-ride)”, a adăugat edilul.

Vergil Chițac spune că „gestionarea eficientă a spațiilor de parcare existente va da posibilitatea tututor să beneficieze de ele și va genera venituri din care putem amenaja parcări noi”.

„Tarifele propuse exact asta sunt, o propunere. În regulament este stipulat că ele se aprobă de către consiliul local. Consilierii pe care i-ați ales, au dreptul și responsabilitatea să stabilească un tarif optim atât pentru buzunarul dumneavoastră cât și pentru nevoile bugetare de a finanța construcția de noi parcări. Revin însă la ce v-am întrebat la început. Ce punem pe primul loc, omul sau mașina?”, a mai afirmat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

 

Dragi constănțeni, vă rog să-mi spuneți părerea voastră. Vă doriți un oraș în care spațiul public să fie folosit pentru...

Publicată de Vergil Chițac pe Sâmbătă, 27 februarie 2021
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Citeşte mai multe despre:   Vergil Chitac,   Constanta