Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primele măsuri din planul de țară Pro România pentru ieșirea din criză. Victor Ponta: Este important să le spunem oamenilor ce câștigă ei după 6 decembrie, ce câștigă politicienii știm (VIDEO)

Primele măsuri din planul de țară Pro România pentru ieșirea din criză. Victor Ponta: Este important să le spunem oamenilor ce câștigă ei după 6 decembrie, ce câștigă politicienii știm (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 01 Noi 2020, 16:25
Primele măsuri din planul de țară Pro România pentru ieșirea din criză. Victor Ponta: Este important să le spunem oamenilor ce câștigă ei după 6 decembrie, ce câștigă politicienii știm (VIDEO) Foto: facebook.com/victor.ponta Politică

Victor Ponta a prezentat, duminică, o parte din planul de țară Pro România pentru ieșirea din criza generată de pandemia de coronavirus. Este vorba despre două măsuri care se referă la venitul minim de criză pentru persoane fizice și sprijinul economic de criză pentru companii.

Potrivit liderului Pro România, aceste măsuri ar trebui să fie aplicate pe tot parcursul anului 2021 și reprezintă condițiile impuse de formațiunea pe care o conduce pentru susținerea noului Guvern la votul din Parlament.

„Cred că este important să le spunem oamenilor ce câștigă ei după 6 decembrie, ce câștigă politicienii știm. Mi-am propus să venim cu două măsuri foarte clare, foarte simple, care se aplică pe tot anul 2021 și care merg țintit către oamenii care au nevoie de sprijin și către firmele care au nevoie de susținere. Aceste două măsuri vor fi condițiile PRO România pentru a vota în noul Parlament un guvern”, a declarat Victor Ponta.

Prima măsură anunțată de președintele Pro România prevede introducerea unui venit minim garantat și presupune asigurarea, pentru fiecare cetățean, a cel puțin 2000 lei lunar și 1500 lei/membru de familie. Venitul minim se calculează ca diferență dintre venitul realizat și nivelul garantat menționat și se acoperă în proporție de 50% prin bani și 50% prin tichete valorice.

„Oamenii cu venituri mici trebuie să știe că există programe concrete, foarte clare, foarte simple, care să-i ajute să treacă peste anul 2021. Propunem asigurarea unui venit minim de criză, care să asigure fiecărui român cel puțin 2000 lei lunar și 1500 lei/membru de famili”; a explicat Victor Ponta.

A doua măsură presupune un sprijin economic de criză și se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat și capital românesc.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

”Noi venim cu trei măsuri foarte concrete și clare pe care orice întreprinzător în această țară le poate simți. În primul rând, și aici este vorba despre HORECA și producătorii din industria alimentară, cota de TVA redusă de la 9 % la 5% - este un sprijin concret. Acești 4% reprezintă, de fapt, nu doar niște bani, ci și un sprijin, psihologic dacă vreți, pentru sectoarele cele mai afectate de această criză.  A doua facilitate este eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative. Al treilea lucru, extrem de important, este să acoperim minimum 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării din cauza restricțiilor. Nu este normal să lăsăm firmele mici să lupte în procese cu proprietari care le spun ”nu ne interesează că v-au închis, plătiți-ne chiria!”. Este o bătălie inegală și trebuie să intervenim să salvăm aceste firme” , a mai spus Ponta, precizând totodată că pentru ca o fimă să beneficieze de acest sprijin trebuie ca aceasta să-și păstreze același număr de angajați în cursul anului 2021.

”Propunerea noastră, ca partid, este ca oamenii și firmele să nu fie abandonate în 2021, să acționăm de la 1 ianuarie să facem sisteme extrem de simple și extrem de ușor de aplicat în practică. Și dacă facem asta, din 2021 putem să construim”, a mai declarat Victor Ponta.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Pro Romania