Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primul tronson din pasarela pietonală care va uni şoseaua Berceni de oraşul Popeşti-Leordeni, montat. Daniel Băluță: O victorie importantă pentru oamenii din Sectorul 4. Vor face o economie de 15-20 de minute

Primul tronson din pasarela pietonală care va uni şoseaua Berceni de oraşul Popeşti-Leordeni, montat. Daniel Băluță: O victorie importantă pentru oamenii din Sectorul 4. Vor face o economie de 15-20 de minute

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Aug 2020, 15:50
Primul tronson din pasarela pietonală care va uni şoseaua Berceni de oraşul Popeşti-Leordeni, montat. Daniel Băluță: O victorie importantă pentru oamenii din Sectorul 4. Vor face o economie de 15-20 de minute Politică

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a fost prezent, miercuri, la montarea primului tronson din pasarela pietonală care va uni şoseaua Berceni, în apropierea staţiei de metrou IMGB, de oraşul Popeşti-Leordeni.

Amintim că în Sectorul 4 al Capitalei va fi construită cea mai modernă pasarelă pietonală din București. Este vorba despre construcția pasarelei Popești Vest, ce va deservi zona de sud a Capitalei și va face legătura între Sectorul 4 și Popești-Leordeni.

Cu o suprafaţă de 192 de metri pătraţi, noua structură este compusă din trei părţi principale: două turnuri verticale de circulaţie, unul construit în Sectorul 4, iar celălalt în Popeşti-Leordeni şi dintr-un pasaj orizontal cu o lungime de 65 de metri, care va trece peste liniile de metrou, aflate la suprafaţă.

Iar acum construcţia a intrat în ultima fază şi a început montarea tronsoanelor din pasajul pietonal. Primul tronson de circa 50 de tone şi cu o lungime de 22 de metri a fost pus pe poziţii.

Construcţia va fi gata în cel mult trei săptămâni dă asigurări primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

 

Primarul Daniel Băluță:  Obţinem o victorie foarte importantă pentru oamenii din Sectorul 4, respectiv pentru oamenii din Popeşti-Leordeni

 

 

 

Practic, pasarela va asigura legătura locuitorilor cartierelor rezidenţiale din zona de sud către staţiile mijloacelor de transport în comun de pe Şoseaua Berceni. Astfel, între 8.000 şi 12.000 de locuitori ai Sectorului 4 şi ai oraşului Popeşti-Leordeni vor putea tranzita zilnic pasajul, scurtând timpul de deplasare de la domiciliu până la staţia de metrou, de la 15-20 de minute la mai puţin de 5 minute.

"Astăzi, obţinem o victorie foarte importantă pentru oamenii din Sectorul 4, respectiv pentru oamenii din Popeşti-Leordeni, pentru că în fiecare zi toţi cei care folosesc staţia de metrou vor face o economie de 15 - 20 de minute, pe de o parte, iar pe de altă parte, un alt lucru extrem de important pentru comunităţile noastre este acela că demonstrează o dată în plus că filosofia în care astăzi funcţionează Bucureştiul trebuie să se schimbe. Împărţirile pur administrative nu mai sunt de actualitate", a declarat Daniel Băluţă.

Primarul a precizat că în circa 3 săptămâni lucrările vor fi finalizate.

"Cele 2 turnuri care se găsesc unul în Popeşti-Leordeni, unul în Sectorul 4 sunt finalizate, pilonul de susţinere este finalizat, sunt 12 piloni, iar etapa aceasta a tablierului metalic face ca întreaga structură să fie finalizată, urmând doar finisajele. Singurele probleme pe care le-am putea întâmpina sunt cele legate de livrarea lifturilor, pentru că aceste pasarele au două niveluri, iar acestea sunt deservite de lifturi. Termenele de livrare sperăm ca furnizorii externi să le respecte. Sperăm din tot sufletul să le primim în două săptămâni, aşa cum contractul nostru prevede", a spus Băluţă.

Potrivit acestuia, investiţia totală se ridică la aproximativ 7.500.000 lei cu TVA.

Primul tronson din pasarela pietonală care va uni şoseaua Berceni de oraşul Popeşti-Leordeni, montat

 

 

Cea mai modernă pasarelă pietonală din Capitală, în Sectorul 4

 

 

 

Amplasată pe trei terenuri, dintre care două aparținând domeniului public al Sectorului 4 și orașului Popești-Leordeni, iar altul, aflat în administrarea Metrorex S.A., pasarelă Popești Vest va deservi zona de sud a Capitalei și va face legătura între Sectorul 4 și Popești-Leordeni.

Cu o suprafață construită de 192 mp și un regim de înălțime de P+2E, noua structură va fi compusă din 3 părți principale: două turnuri verticale de circulație, (unul construit în Sectorul 4, iar celălalt în Popești-Leordeni) și dintr-un pasaj orizontal cu o lungime de 65 de metri, care va trece peste liniile de metrou, aflate la suprafață. Totodată, zona centrală a construcției va fi susținută de doi stâlpi intermediari din beton armat, iar pentru rezistența structurii, s-au executat piloți forați la o adâncime de 14 metri, lucrul acesta însemnând că pasarela are o fundație foarte solidă în pământ.

Între 8.000 și 12.000 de locuitori ai Sectorului 4 și ai orașului Popești-Leordeni vor putea tranzita zilnic cea mai modernă pasarelă din București, reducând astfel timpul de deplasare de la domiciliu până la stația de metrou, de la 20 de minute la mai puțin de 5 minute.

Construcția ridicată în proporție de 80% din bugetul local al orașului Popești-Leordeni și 20% din cel al Primăriei Sectorului 4 este realizată în cadrul proiectului mare de infrastructură care vizează modernizarea zonei de sud a Capitalei, în vedere fluidizării traficului rutier.

În aparalel, în vecinătatea pasarelei, va fi amenajată o parcare de 600 de locuri. Astfel, cei care care până acum veneau cu mașina pe Șoseaua Berceni pentru a ajunge la stația de metrou, vor putea să-și lase autoturismele în noua parcare din Popești, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a valorilor de trafic de pe Șoseaua Berceni.

Pentru siguranța pietonilor, clădirea va fi echipată cu sistem de supraveghere internă racordat la Dispecerat.

Citeşte mai multe despre:   Primaria Sectorului 4,   Daniel Baluta