Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Procurorul General confirmă o informație prezentată în exclusivitate de B1 TV: Ordonanța de clasare în dosarul lui Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, nu de Augustin Lazăr / Documentul, publicat chiar de un site apropiat PSD (VIDEO, FOTO)

Procurorul General confirmă o informație prezentată în exclusivitate de B1 TV: Ordonanța de clasare în dosarul lui Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, nu de Augustin Lazăr / Documentul, publicat chiar de un site apropiat PSD (VIDEO, FOTO)

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 22:46
Procurorul General confirmă o informație prezentată în exclusivitate de B1 TV: Ordonanța de clasare în dosarul lui Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, nu de Augustin Lazăr / Documentul, publicat chiar de un site apropiat PSD (VIDEO, FOTO) Politică

Rezoluția de clasare în dosarul președintelui Klaus Iohannis, invocată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, nu a fost semnată de acesta, ci de procurorul Cristian Lazăr. Informația, prezentată încă de vineri de fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, în exclusivitate pe B1 TV, a fost confirmată chiar de Augustin Lazăr, într-un comunicat emis miercuri.

"Este o sesizare pe care ANI a făcut-o către Parchetul General care a fost urmare a unui dosar întocmit de inspectorii ANI după ce Ministerul Comunicațiilor a formulat o sesizare către ANI privind un posibil conflict de interese. Dosarul respectiv a ajuns la Parchetul General după care a fost declinat la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia. (...)  Nu știu dacă era condus de domnul Lazăr sau nu, posibil să fi fost posibil să nu. Din această cauză ulterior dosarul a fost înapoiat la Parchetul General, cred că după o lună sau două, iar Parchetul General a făcut anchetă și a soluționat dosarul neînceperea urmării penale. Parchetul Curții de Apel Alba Iulia nu a făcut niciun fel de verificări prin sesizarea noastră, soluția s-a dat de către Parchetul General privindu-l pe domnul președinte Klaus Iohannis", a explicat Horia Georgescu, vineri, în exclusivitate pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Fostul director al ANI a dat asigurări că în acest dosar penal, decizia nu a fost dată de către Augustin Lazăr sau Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, pe care acesta îl conducea în momentul respectiv, ci de către Parchetul General prin procurorul Cristian Lazăr. Între Augustin Lazăr și procurorul Cristian Lazăr nu există nicio legătură, doar o coincidență de nume de familie.

”Parchetul Curții de Apel Alba Iulia în dosarele ANI  nu a dat nicio soluție din această perspectivă. Soluția a fost dată de Parchetul General prin procurorul Cristi Lazăr. Din punctul de vedere al acestui dosar vă pot spune cu certitudine că decizia de clasare a dat-o Parchetul General", a insistat Georgescu.

De altfel, luju.ro, un site apropiat de PSD, a publicat, sub titlul ”Tudorel a făcut-o de oaie?”, o ordonanță de clasare a dosarului privindu-l pe Klaus Iohannis. Potrivit documentului, ordonanța de clasare în dosarul 644/P/2013 a fost întocmită de Cristian Lazăr, procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din PICCJ.  

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Miercuri, Augustin Lazăr a confirmat că ordonanța de clasare invocată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a fost emisă, confirmată sau verificată de el, ci de Cristian Lazăr.

Augustin Lazăr îl acuză pe Toader că exploatează o eroare de grefă din 2016,  făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de Procuror general al României. Efectuând copii după documente redactate de Augustin Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului General.

Folosindu-se de această eroare, Toader recurge "la un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului", susține Procurorul general, într-un comunicat.
 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Augustin Lazar,   Cristian Lazar,   Horia Georgescu