Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Profesorii care fac ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună, pentru fiecare elev. Ce spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Profesorii care fac ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună, pentru fiecare elev. Ce spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Ian 2021, 17:33
Profesorii care fac ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună, pentru fiecare elev. Ce spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că profesorii care vor face ore remediale, pentru recuperarea materiei, vor primi o sumă de 200 de lei pentru fiecare elev care participă, pe lună. Mai mult decât atât, la acest moment există două surse de finanțare a acesto plăți, dar una dintre ele acoperă doar elevii cu vârste de până la 16 ani.

„Există la nivel de proiect, am identificat din POCU o sumă de 30 milioane de Euro, care a făcut deja obiectul unei ordonanțe de urgență nr. 171 prin care am putea să acordăm elevilor - este vorba despre cei sub 16 ani pentru că doar ei sunt eligibil - o sumă de 200 de lei pe lună și luând în calcul un interval de două luni și jumătate de la deschiderea școlilor în format fizic - februarie, martie, până la jumătatea lunii aprilie - asta ar însemna 500 de lei per elev. Asta ar însemna 100 de Euro per elev pentru acțiuni remediale”, a precizat Câmpeanu potrivit Hotnews.ro.

 

De unde vin banii pentru cadrele didactice

 

Ministrul Educației a explicat și de unde vor veni banii pentru plata cadrelor didactice care vor ține ore remediale, peste program.

„Într-o școală care ar avea 500 de elevi care necesită acțiuni remediale, vor fi 500 de elevi, ori 100 de Euro, ar înseamnă 50.000 de Euro care vor fi alocați pentru plata salariilor profesorilor care se vor implica în compensarea pierderilor suferite de către elevi. Această compensare e un lucru important, partea materială.

Avem un alt proiect împreună cu Banca Mondială din care peste 40 milioane de Euro sunt destinați acțiunilor remediale ca măsură de reducere a abandonului școlar. Doar că proiectul acesta este destinat elevilor de liceu. Deci împreună ar putea să asigure finanțarea și vor putea să asigure finanțarea cadrelor didactice implicate în procesul de recuperare a pierderilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate mai sus.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, la Digi24, Cîmpeanu a explicat faptul că un cadru didactic ar putea primi suma de 200 de lei, per elev, pentru orele remediale, iar aceasta ar putea ajunge la până la 500 de lei.

„Ordonanţa de Urgenţă 178 are prevăzut un cuantum de 200 de lei pe lună per elev, e vorba de 500 de lei pe lună, dacă o şcoală are 1000 de elevi care sunt în situaţia în care au nevoie de acţiuni remediale -  şi este un exemplu deloc departe de realitate – vor fi 500.000 de lei (...) pe care Ordonanţa spune că îi poţi duce către plata utilităţilor şi către plata salariilor pentru acţiuni remediale. Eu, ca ministru, insist la construcţia bugetului să crească costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale, unde intră utilităţile şi să degrevăm aceste sume de cheltuielile materiale, să meargă totul către plata profesorilor către acţiuni remediale”, a declarat ministrul, potrivit News.ro.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Sorin Campeanu