Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 nu vor fi dați afară. Sorin Cîmpeanu susține că sistemul de învățământ nu-și permite o astfel de măsură

Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 nu vor fi dați afară. Sorin Cîmpeanu susține că sistemul de învățământ nu-și permite o astfel de măsură
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, s-a arătat nemulțumit de faptul că vaccinarea anti-COVID-19 a profesorilor bate pasul pe loc în ultima vreme. Totuși, a precizat acesta, sistemul de învățământ nu-și permite să renunțe la cadrele didactice ca formă de sancțiune.

Profesorii care refuză vaccinarea nu vor fi sancționați

Întrebat, la Digi24, dacă profesorii care nu s-au vaccinat vor fi dați afară, Sorin Cîmpeanu a răspuns că nu a vorbit și nu va vorbi despre o astfel de măsură: „Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții”.

„Pentru că avem învățământ simultan și cu patru clase simultane și nu avem profesori calificați, apreciați și singuri care este posibilitatea să fie înlocuiți profesorii care nu sunt vaccinați: zero! Este nevoie de profesori în școală”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul nu e de acord nici ca profesorii nevaccinați să predea doar online.

Întrebat cine i-ar putea convinge pe profesori să se vaccineze, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Noi, cu multă perseverență, facem tot ce putem face, în limitele de competență. Nu e foarte simplu să-ți trimiți secretarii de stat în toate județele României”.

Ministrul Educației a mai declarat că rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice a trecut de 50% și de 44% pe ansamblul personalului din Învățământ. Nu e, însă, mulțumit de ritmul actual de imunizare. De la 6.000 de persoane vaccinate pe zi s-a ajuns la 2-300.

Cîmpeanu a mai afirmat că riscul pentru elev e mai mare când profesorul nu e vaccinat, dar dacă merită asumarea acestui risc „este un calcul pe care îl facem fiecare dintre noi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe