?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PROFESORII NU VOR FI PLĂTIȚI LA TIMP! Turcan: Şcolile au primit înştiinţare de amânare a datei de salariu

PROFESORII NU VOR FI PLĂTIȚI LA TIMP! Turcan: Şcolile au primit înştiinţare de amânare a datei de salariu

Un articol de: - 09 Ian 2018, 14:17
Politică

Şcolile au primit înştiinţare de amânare a datei de salariu, susţine prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Liderul liberal solicită public ca salariile profesorilor să fie plătite la timp.

Turcan acuză PSD de proastă guvernare, lăsând în aer sistemul educațional românesc.

"Solicit public ca salariile profesorilor să fie plătite la timp!

Salariile profesorilor sunt amânate la plată din cauza nepriceperii guvernului PSD! Școlile au primit o înștiințare din partea Inspectoratelor prin care se stabilește data de salariu pe 14 ale lunii, nu 9 cum era până în prezent. Această amânare poate fi prelungită.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece în luna decembrie, PSD a aprobat OUG 90/2017 prin care a stabilit că salariile profesorilor nu vor mai fi plătite din bugetele locale, ci prin Ministerul Educației Naționale. Reamintesc că o lege similară a fost semnată de Dragnea și votată în Camera Deputaților, însă OUG 90/2017 a grăbit acest proces de centralizare! Prin urmare, școlile au o dublă subordonare.

În acest moment autoritățile locale nu știu cine este ordonatorul de credite și din ce buget trebuie plătite salariile. Școlile sunt instituții publice de interes local, bugetul lor este aprobat în ședință de Consiliu Local, în același timp cu bugetul local. Astfel, Consiliul Local a fost pus în situația de a aproba niște bugete ale școlilor care să includă și salariile profesorilor, sume de care bugetul local nu dispune. Nu a fost prevăzut și cum vor fi plătite acestea, neexistând norme de aplicare ale legii. Aparent, acum există doi ordonatori de credite – fapt nemaiîntâlnit. Un serviciu public nu poate să fie în același timp centralizat și descentralizat", a scris Turcan pe Facebook.

 

 

Citeşte mai multe despre:   salariu,   PSD
 
 
 
Loading...