Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Programul de guvernare al PSD. Promisiunile partidului înaintea alegerilor parlamentare: majorare de pensii și salarii, dublarea alocațiilor

Programul de guvernare al PSD. Promisiunile partidului înaintea alegerilor parlamentare: majorare de pensii și salarii, dublarea alocațiilor

Un articol de: George Lupu - 12 Oct 2020, 14:02
Programul de guvernare al PSD. Promisiunile partidului înaintea alegerilor parlamentare: majorare de pensii și salarii, dublarea alocațiilor Politică

PSD a prezentat programul de guvernare pentru perioada 2021-2024, în contextul în care alegerile parlamentare bat la ușă. Social-democrații încearcă să îi convingă pe români atât cu majorări de pensii, cât și cu reducerea impozitului pentru salariile sub 6.000 de lei, realizarea unui fond strategic de investiții sau introducerea contractelor de performanță în instituțiile statului.

 

Promisiunile PSD din Programul de guvernare

 

Mai exact, programul de guvernare al PSD prevde creșterea pensiilor cu 32% până în 2024 și a salariului minim cu 57%. Mai mult, PSD vrea ca salariul minim și bonurile de masă să fie scutite de impozit. De asemenea, impozitul pe salariu va fi redus în funcție de numărul de copii pe care îi are angajatul.

PSD promite stimulente financiare pentru angajații cu copii printre care majorarea stimulentului de reinserție în muncă, majorarea indemnizației de creștere a copilului sau introducerea voucherelor pentru creșă.

Programul de guvernare al PSD mai prevede o schemă de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă. Firmele ar urma să primească un ajutor până la 100.000€ pentru susținerea afacerii, cu garanție pentru 50% din credit. 50% din ajutorul nerambursabil este pentru salariile noilor angajați.

În ciuda cheltuielilor sociale enorme pe care le-ar presupune aplicarea acestui program de guvernare, tintele PSD sunt uriașe: o creștere economică de 4,4% pe an și un deficit sub 3% în 2024.

Pe partea de impozitare a muncii, PSD promite impozit zero pe salariul minim, scăderea impozitului pentru salariaţii cu copii şi scăderea impozitului pe salariile care sunt sub 6.000 de lei brut.

PSD promite că va dubla alocaţiile copiilor, imediat după parlamentare. De asemenea, vor oferi prime, stimulente şi vouchere pentru copii sau familii cu copii.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Programul de guvernare prevede și împrumuturi pentru companii strategice În valoare totală de 2 mld. lei, granturi de 200.000 de euro pentru IMM-uri pentru investiţii în producţie. De asemenea, socialiştii mai promit garanţii guvernamentale  pentru creşterea capacităţii de export a companiilor, precum şi linii de credit pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri.

 

Sorin Grindeanu, despre programul de guvernare al PSD

 

Sorin Grindeanu, prim-videpreședintele PSD, a prezentat, miercuri, programul de guvernare cu care PSD speră să câștige alegerile parlamentare. El a insistat că social-democrații au demonstrat că știu să guverneze și să crească veniturile populației. De altfel, documentul prezentat include multe măsuri ce vizează tocmai acest aspect. Și în perspectiva alegerilor locale recent încheiate social-democrații au insistat pe acest subiect, mai ales pe creșterea pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor, liberalii aflați la guvernare susținând, în schimb, că nu există în buget bani pentru astfel de cheltuieli.

„Acest program are în centrul său siguranţa locurilor de muncă - este o componentă esenţială în programul de guvernare cu care venim în faţa românilor”, a declarat Grindeanu.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   program de guvernare