Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiect al deputatului PNL George Tuță: Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte

Proiect al deputatului PNL George Tuță: Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte

Un articol de: Ramona Zaharia - 18 Mai 2021, 21:56
Proiect al deputatului PNL George Tuță: Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte Foto: pixabay.com Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus la Parlament un proiect de lege referitor la interdicția ca instituțiile publice să solicite cetățenilor acte sau copii după acte emise de autorităţi publice. Parlamentarul liberal spune că acest proiect reprezintă un pas impotrant către debirocratizarea din instituțiile publice.

”Vreau să le mulţumesc colegilor parlamentari care au semnat acest proiect de lege, prin care facem un pas necesar şi aşteptat, totodată, de cetăţeni, dar şi de cei din administraţia publică: debirocratizare. Sunt un susţinător al simplificării proceselor prin care putem îmbunătăţi relaţia dintre cetăţean şi stat. Am încredere că acest proiect de lege va fi adoptat în cel mai scurt timp şi va deveni un exemplu de bună practică pentru fiecare instituţie din ţara noastră”, a declarat deputatul George Tuţă, potrivit unui comunicat de presă transmis de Camera Deputaților.

Potrivit proiectului de act normativ, instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sau locale nu vor mai avea dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, în vederea soluţionării unui serviciu public, copii după avize sau alte documente.

Acest proiect ”va crea premisele unui cadru mai eficient al procesului de acces la servicii publice, prin obligarea instituţiilor publice să îşi dezvolte baze de date interconectate şi proceduri simplificate de interogare a acestora.

Practic, documentele solicitate în original sau copie de administraţia publică se regăsesc în baze de date existente la nivelul altor autorităţi publice, nefiind necesar decât un transfer electronic de cunoaştere în interiorul statului”, se mai arată în comunicatul citat.

 

 

Citeşte mai multe despre:   PNL