Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiect ambițios în Sectorul 4: Parc nou și complex alimentar, în locul construcțiilor improvizate din Piața Sudului. Primarul Daniel Băluță: Va fi gata la finele anului (VIDEO)

Proiect ambițios în Sectorul 4: Parc nou și complex alimentar, în locul construcțiilor improvizate din Piața Sudului. Primarul Daniel Băluță: Va fi gata la finele anului (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 06 Iul 2019, 15:47
Proiect ambițios în Sectorul 4: Parc nou și complex alimentar, în locul construcțiilor improvizate din Piața Sudului. Primarul Daniel Băluță: Va fi gata la finele anului (VIDEO) Foto: Captură B1 TV Politică

Proiect ambiţios în Sectorul 4 al Capitalei. Piaţa Sudului, plină de dughene şi chioşcuri care funcţionau ilegal, a fost demolată. Autorităţile promit că, până la sfârşitul anului, în locul ei va răsări un complex agro-alimentar ultra-modern și un parc de 10.000 de metri patrați, informează B1 TV.

Primăria Sectorului 4 a finalizat acțiunile de demolare a Pieței Sudului, a doua cea mai mare piață din Capitală.

”La Piața Sudului, marcăm un moment extrem de important -  debutul construcției unui nou parc, Se va numi Parcul Central și reprezintă un pas important în generarea de noi spații verzi la nivelul Sectorului 4”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.Cum arăta Angela Similea în tinerețe. Cele mai frumoase poze cu îndrăgita cântăreață româncă (GALERIE FOTO)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Comercianții ambulanți si tonetele care funcționau ilegal la Piața Sudului vor fi doar o amintire. De mai bine de o săptămână, Primăria Sectorului 4 a început demolarea chioșcurilor de pe domeniul public. În locul lor, Primăria va construi un parc nou, cu o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați.

”Acest proiect ambițios, ce se va finaliza până la sfârșitul anului, începe cu o operațiune mai puțin plăcută, aceea de a înlătura clădirile din acea zonă, care reprezintă un bastion, dacă vreți, al unor obiceiuri ce nu trebuie să mai caracterizeze Sectorul 4. Vorbim despre trafic de fructe și alte activități pe care locuitorii sectorului nu le doresc”, a mai declarat Băluță.

De asemenea, în locul vechii pieţe de legume şi fructe se va construi o nouă piaţă agro-alimentară cu o parcare cu două nivele.

”E o transformare a zonei dintr-o zonă plină de tarabe și chioșcuri într-un parc în care locuitorii sectorului pot veni cu plăcere să-și petreacă timpul”, a mai susținut primarul Daniel Băluță.

Pentru amenajarea parcului, Primăria Sectorului 4 a luat o serie de măsuri speciale. Astfel, au fost expropriați 5.000 de metri patrați aflați în proximitatea complexului agro-alimentar Piața Sudului, care aparţineau unui agent economic. Mai mult, în urmă cu o săptămână a început dezafectarea chioșcurilor și a tarabelor comercianților ambulanți care își desfășurau activitatea pe domeniul public contra legii și încurajau infracționalitatea în zonă. Conform estimărilor, lucrările de modernizare a zonei vor fi gata la finalul anului. 
 

Citeşte mai multe despre:   piata sudului,   Primaria Sectorului 4,   Daniel Baluta