Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiect: Bugetarii, reticenți în ceea ce privește propunerea Guvernului privind pauza de masă

Proiect: Bugetarii, reticenți în ceea ce privește propunerea Guvernului privind pauza de masă

Un articol de: B1 TV - 13 Sep 2015, 13:16
Proiect: Bugetarii, reticenți în ceea ce privește propunerea Guvernului privind pauza de masă Foto: romaniatv.net Politică

Bugetarii nu văd cu ochi buni propunerea guvernului privind pauza de masă. Cei mai mulţi se tem că ora destinată prânzului ar urma să se transforme intr-o oră în plus de muncă, informează B1 TV.

Iar în punctele de lucru cu publicul s-ar putea forma cozi imense. Sindicaliştii spun totuşi că vor acepta noua măsură dacă va fi însoţită de tichete de masă.

Liderii de sindicat ai funcționarilor publici nu exclud total introducerea pauzei de masã, dar vor ca decizia sã fie luată în funcție de fiecare instituție a statului în parte.

"Trebuie sã dea posibilitatea acordãrii pauzei de masã acolo unde instituþiile publice își permit acest lucru și, mai precis, să facă obiectul unei negocieri între angajați și angajatori. Dacã nu va fi o negociere, cu siguranță nu se face altceva decât că se transformă o oră de pauză de masă într-o oră de lucru și funcționarii publici vor lucra 9 ore pe zi", afirmă Sebastian Oprescu, președinte SNFP.

Sindicatele susțin totuși că ar fi de acord cu introducerea orei de masă, dar cu condiția să fie acordate și tichete pentru mâncare, iar instituțiile să se asigure astfel că toți angajații își permit să ia masa la prânz.

"În condițiile în care aceste lucruri nu sunt agreate, suntem total împotriva acordării acestei pauze de masă”, spune Sebastian Oprescu, președinte SNFP.
Și nu este singura problemă ridicată de bugetari.

"La ora actuală, există cozi la ghișee. Cum facem? Dăm oamenii afară pentru a avea o pauză de masă? De asemenea, sunt lucrări restante, pentru că la ora actuală, numărul de personal nu este dimensionat nevoilor instituționale", completează Sebastian Oprescu.

Proiectul se află deocamdată în dezbatere publică.

Citeşte mai multe despre:   sindicalisti