Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiect PNL de modificare a Codului Muncii: Angajaţii să poată avea doar o zi de weekend, iar una să o poată lucra contra cost

Proiect PNL de modificare a Codului Muncii: Angajaţii să poată avea doar o zi de weekend, iar una să o poată lucra contra cost

Un articol de: B1.ro - 24 Iun 2019, 13:30
Proiect PNL de modificare a Codului Muncii: Angajaţii să poată avea doar o zi de weekend, iar una să o poată lucra contra cost foto: Facebook Politică

Mai mulți parlamentari PNL cer modificare a Codului Muncii. Într-un proiect legislativ, liberalii vor ca românii să aibă care prestează muncă în zilele de repaus săptămânal să primească doar o compensaţie financiară iar repausul să scadă la 24 de ore.

”Regimul juridic al muncii prestate în zilele de repaus săptămânal este reglementat de norme ce ţin de două instituţii juridice, respectiv cele care reglementează munca suplimentară, pe de-o parte, şi cele care privesc repausul săptămânal, pe de-altă parte”, se arată în expunerea de motive, potrivit ZF.

În acest moment, Codul Muncii prevede ca fiecare angajat să lucreze maximum 8 ore pe zi și 40 de ore pe săptămână. Orice depășire este considerată muncă suplimentară.

ȘOC ÎN TELEVIZIUNE! SIMONA GHERGHE A FĂCUT ANUNȚUL! ESTE NEVOIE DE DONATORI! S-A ÎNTÂMPLAT ÎNAINTE DE NAȘTERE (GALERIE FOTO)

Liberalii arată că legislaţia nu interzice angajatului să presteze ore suplimentare în intervalul repausului săptămânal.

”Dimpotrivă, art. 114 Codul Muncii, prin care se stabileşte durata maximă săptămânală a timpului de muncă, are în vedere şi orele suplimentare: durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv în orele suplimentare”, se mai arată în expunerea de motive.

Astfel, liberalii vor ca românii să aibă opțiunea de a lucra chiar și în weekend contra unei remunerații stabilite cu angajatorul, cu respectarea limitei maxime de 48 de ore de activitate săptămânal.

INCENDIAR! CRISTIAN POMOHACI E GRAV BOLNAV?! A RECUNOSCUT TOT PE PATUL DE SUFERINȚĂ! E DE NERECUNOSCUT

Modificarea ar fi în interesul angajatorului dar şi al salariaţilor, sunt de părere liberalii.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

“Cu acordul salariatului, munca prestată cu caracter ocazional, într-o zi de repaus săptămânal, se poate compensa şi doar financiar, dar durata ei nu poate depăşi 8 ore, astfel încât repausul săptămânal să fie de minim 24 de ore. Munca prestată în această situaţie se va plăti cu un spor de minim 75 % din salariul de bază, agreat între salariat şi angajator.”, se arată în propunerea de modificare a legii.

CRISTI BORCEA A ÎNNEBUNIT DUPĂ GRATII! INCREDIBIL UNDE A FOST VĂZUTĂ PELINEL DUPĂ NAȘTEREA GEMENELOR! E LOVITURA ANULUI

Citeşte mai multe despre:   PNL