Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD, nou proiect de lege în Senat. Sistemul medical, direct vizat

PSD, nou proiect de lege în Senat. Sistemul medical, direct vizat

Un articol de: B1.ro - 08 Iul 2018, 11:03
PSD, nou proiect de lege în Senat. Sistemul medical, direct vizat Politică

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, și senatorul PSD Ion Rotaru au depus în Senat un proiect de lege care permite medicilor, femei și bărbați, să se pensioneze la vârsta de 67 de ani. Măsura ar fi menită să acopere deficitul de personal în sistemul medical.  

"Medicii se pensionează la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menținerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare în anul anterior împlinirii vârstei de pensionare și cu cel puțin 3 luni înaintea datei de împlinire a vârstei de pensionare", se arată în textul inițiativei, citat de Mediafax.

Florian Bodog și Ion Rotaru susțin că este nevoie de o astfel de măsură deoarece există un deficit de personal în sistemul medical. Mai mult, unele spitale chiar au fost închise din cauza lipsei de specialiști.

"Astfel, comform statisticilor publicate, deși promoțiile absolvenților de învățământ superior de licență în domeniul medical, în ultimii ani din România au fost de patru ori mai mari față de cei 2.500 de absolvenți în 1990, multe spitale din țară au secții închise din lipsă de specialiști. Pentru rezolvarea acestei situații avem în vedere reluarea procedurii legislative de modificare a articolului 391 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, în sensul stabilirii posibilității ca medicii să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani, fără a li se afecta însă dreptul de a beneficia de pensie la momentul împlinirii vârstei de pensionare prevăzută în Legea 263/2010", susțin inițiatorii.

Citeşte mai multe despre:   Senat,   Florian Bodog,   Ion Rotaru