Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat de Guvern

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat de Guvern

Un articol de: Elena Stanciu - 22 Feb 2021, 22:08
Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat de Guvern Foto: facebook.com/guv.ro Politică

Ultima formă a legii bugetului de stat pentru anul 2021 a fost aprobată de Guvern în ședința de luni seară, cu avizul Consiliului Legislativ, anunță reprezentanții Executivului.

 

Proiectul de buget pe 2021, adoptat de Guvern

 

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi ultima formă a proiectului legii bugetului pentru 2021, un buget corect, credibil și orientat spre dezvoltare și reforme”, se arată într-un mesaj publicat luni seară pe pagina de Facebook a Guvernului.

În aceste condiții, proiectul legii bugetului pe 201 va merge în Parlament. De altfel, președintele Camerei Deputaților, liderul PNL, Ludovic Orban, spunea luni că, cel mai probabil, proiectul de lege va ajunge în cursul zilei de marți în Legislativ.

”Cel mai probabil, legea bugetului de stat și legea asigurărilor sociale vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament. Va exista un termen de depunere a amendamentelor, se va stabili intervalul de timp în care comisiile reunite de buget urmează să aprobe raportul și de asemenea, vom stabili când va intra în plen", a spus Ludovic Orban.

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost adoptat de Guvern

Florin Cîțu: Anul acesta avem un buget echilibrat

 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Prezent, luni, în Parlament, la „Ora Premierului”, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că bugetul pentru acest an este unul echilibrat și construit în jurul infestițiilor.

”Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil. E recunoscut acest lucru și de Consiliul Fiscal, și de instituțiile internaționale. Un buget construit în jurul investițiilor. (...) Un buget construit în jurul investițiilor, pentru că am arătat clar că doar investițiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea României, dar un buget care forțează reforma. (...) Vom face reformă în acest an”, a spus Florin Cîțu.

Potrivit unor surse, premierul le-ar fi cerut liberalilor să nu depună amendamente la proiectul de buget pentru ca deficitul de 7,16% din PIB să nu fie depășit.

 

PSD a anunțat că va depune „câteva mii de amendamente" la legea bugetului

 

Pe de altă parte, social-democrații au anunțat deja că vor depune „câteva mii de amendamente" la legea bugetului de stat. 

”PSD va depune amendament la buget pentru dotarea spitalelor, inclusiv cu echipamente de protecție împotriva incendiilor. La fel, vom depune un amendament și pentru a rezolva situația minerilor din ValeaJiului.

Sper ca liderii Dreptei să aibă mintea de pe urmă și să le voteze! Bani sunt, dar nu sunt alocați în funcție de prioritățile românilor, ci în funcție de prioritățile voastre”, a anunțat, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

 

Ce decizie a mai luat Guvernul în ședința de luni

 

Tot în ședința de luni seară, Guvernul a adoptat o Hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1850/2006

”Tot astăzi, a fost aprobată hotărârea de guvern care va permite rezolvarea situației în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara. În următoarele zile, angajații își vor primi salariile restante, însă Guvernul va continua să lucreze pentru a găsi soluții de rezolvare pe termen lung a problemelor care există în acest sector”, au mai transmis reprezentanții Executivului.

Citeşte mai multe despre:   buget 2021,   Guvern