Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiectul legii votului prin corespondență, dezbătut pe 15 septembrie de Comisia de Cod electoral

Proiectul legii votului prin corespondență, dezbătut pe 15 septembrie de Comisia de Cod electoral

Un articol de: - 09 Sep 2015, 11:29
Proiectul legii votului prin corespondență, dezbătut pe 15 septembrie de Comisia de Cod electoral Foto: obiectivbr.ro Politică

Comisia de Cod electoral a fost convocată, marţi, 15 septembrie, pentru discuții referitoare la proiectul legii votului prin coresponență, a anunțat președintele comisiei Mihai Voicu.

Acesta și-a exprimat speranța ca în următoarele două săptămâni acest proiect să intre în dezbaterea Senatului.

"Sper ca în două săptămâni proiectul să intre în dezbaterea Senatului", a declarat Voicu, potrivit Mediafax.

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a declarat luni că a identificat zece principii foarte importante pentru ca proiectul votului prin corespondenţă să treacă până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.

"Să arătăm coeziune și unitate că vor fi și multe momente — moțiuni de cenzură, moțiuni simple — în care va trebui să fim foarte articulați. (...) În rest, pentru mine este foarte important să văd mai mulți colegi de-ai noștri care ies la microfon în această sesiune parlamentară și combat cu argumentele ultimilor trei ani de zile (...) motivațiile pe care colegii din Opoziție le aduc la microfon. (...) E important să putem da semnalul unei coerențe și unități a partidului pentru a ne pregăti pentru alegerile care sunt în iunie 2016", declara Zgonea.

Mihai Voicu a precizat însă că proiectul privind votul prin corespondență, depus de PNL în Parlament, este “la cheie” și că a depășit faza de principii.

Citeşte mai multe despre:   proiect,   Camera Deputatilor,   Senat,   Valeriu Zgonea,   PNL