Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiectul prin care erau sporite puterile polițiștilor a fost retrimis în comisii! Deputat PNL: „Ne jucăm cu un subiect grav, care ar trebui abordat cu seriozitate, cu responsabilitate”

Proiectul prin care erau sporite puterile polițiștilor a fost retrimis în comisii! Deputat PNL: „Ne jucăm cu un subiect grav, care ar trebui abordat cu seriozitate, cu responsabilitate”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Iun 2019, 12:23
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Camera Deputaților a decis, miercuri, ca proiectul legislativ, prin care polițiștii primeau puteri sporite, să fie retrimis pentru o săptămână la comisiile de specialitate, potrivit dcnews.ro.
Propunerea de retrimitere în comisie a proiectului inițiat de social-democrații Carmen Dan și Florin Iordache a venit din partea liberalei Raluca Turcan.

BOMBĂ ÎN LUMEA MUZICII! CU CINE S-A COMBINAT ANTONIA! LUI ALEX VELEA I-A PICAT FAȚA! S-A AFLAT TOT

„Vă solicităm reîntoarcerea la Comisie şi vot săptămâna viitoare”, a spus Turcan, iar decizia a fost luată cu 154 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și o abținere.

TRISTEȚE ÎN TEATRUL ROMÂNESC! ESTE VORBA DESPRE MARELE FLORIN PIERSIC! FANII AU IZBUCNIT ÎN LACRIMI! DIN PĂCATE...

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a adăugat că proiectul de act normativ, care modifică legi din domeniul ordinii și siguranței publice, are aspecte care țin de siguranța națională, astfel că trebuie să fie analizată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

PANICĂ LA PRO TV! EMOȚII PENTRU CELEBRUL CABRAL! S-A ÎNTÂMPLAT LA MARE! SALVATORII AU INTERVENIT DE URGENȚĂ

„Vorbim de o lege care are, printre alte direcţii, prevenirea şi combaterea terorismului. Este un subiect care excede disputelor politice şi extrem de grav. România a fost ferită de evenimente de acest fel şi datorită activităţii instituţiilor care sunt implicate. Atunci când vorbim de o lege cu prevederi în acest sens, organul cel mai important, CSAT, care reuneşte instituţiile cu responsabilitate, nu trebuie să avem o interpretare limitată a legii. Ne jucăm cu un subiect grav, care ar trebui abordat cu seriozitate, cu responsabilitate. Atât timp cât insistaţi cu această formulare fără avizul CSAT, PNL va vota împotriva acestui proiect de lege şi îşi rezervă dreptul de a ataca proiectul la CCR”, a spus Dobre.

Totuși, Florin Iordache susține că, potrivit Legii 415/2002, propunerile legislative nu au nevoie de avizul CSAT.

„Este nevoie de avizul CSAT atunci când discutăm de o propunere legislativă iniţiată de către Guvern. Deci, în cadrul acestui proiect de lege nu este necesar avizul CSAT. Tocmai pentru a nu da posibilitatea să invocaţi bicameralismul, am reluat procedura legislativă, am redepus-o (iniţiativa legislativ - n.r.) la Senat şi a urmat procedura la Senat, am venit aici, (...) cu concursul majorităţii grupurilor parlamentare am eliminat o serie de prevederi astfel încât drepturile omului sunt fundamentale. Avem o lege europeană şi decât să criticaţi, mai bine aţi veni la serviciu, să munciţi ca împreună să avem o lege mai bună”, a afirmat Iordache.

Citeşte mai multe despre:   Camera DEputatilor
 
 
 
Loading...