Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Propunere legislativă, depusă la Parlament de 26 de membri ai PSD, UNPR și independenți: Organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise

Propunere legislativă, depusă la Parlament de 26 de membri ai PSD, UNPR și independenți: Organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise

Un articol de: - 20 Sep 2015, 12:43
Propunere legislativă, depusă la Parlament de 26 de membri ai PSD, UNPR și independenți: Organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise Politică

O propunere legislativă privind interzicerea organizaţiilor politice cu caracter comunist a fost depusă la Parlament de către 26 de membri ai PSD, UNPR şi independenţi.

Potrivit Mediafax, propunerea legislativă mai presupune condamnarea constituirii de organizații cu caracter comunist la închisoare, între 5 și 10 ani.

De asemenea, aderarea la o organizaţie politică cu caracter comunist se va pedepsi cu închisoare de la 3 la 6 ani, iar sprijinirea sub orice formă a acesteia se va pedepsi tot cu închisoare, de la 2 la 4 ani.

Printre inițiatori se numără Ilie Sârbu, Gabriela Firea, Mihai Fifor, Sorin Ilieşiu, Doina Fedorovici, Constantin Mitu și Alexandru Cordoş.

"Prin prezenta lege, organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise. Scopul aceste interdicţii este prevenirea reinstaurării în România a regimului totalitar comunist care a funcţionat în ţara noastră între anii 1945 şi 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică - cu un număr de victime situat oficial între 500.000 şi 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populaţiei -, România fiind totodată unica ţară în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului: peste 1100 morţi şi peste 3300 răniţi"
, se arată în această propunere legislativă.

Proiectul a fost depus în 17 septembrie şi se află în consultare publică la Senat.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   UNPR