Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Propunerile PMP pentru noul an școlar, transmise lui Ludovic Orban: „S-a întârziat prea mult conectarea la internet a școlilor din România"

Propunerile PMP pentru noul an școlar, transmise lui Ludovic Orban: „S-a întârziat prea mult conectarea la internet a școlilor din România"

Un articol de: Andrei Vlad - 12 Aug 2020, 17:23
Propunerile PMP pentru noul an școlar, transmise lui Ludovic Orban: „S-a întârziat prea mult conectarea la internet a școlilor din România" Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Partidul Mișcarea Populară (PMP) intervine în problematica începerii noului an școlar, iar partidul inființat de către Traian Băsescu vine cu propuneri în acest sens. 

Guvernul României a anunțat că pentru noul an școlar, în contextul pandemic, are în vedere învățământul de la distanță, prin intermediul laptopurilor și tabletelor. 

În opinia celor de la PMP, problema nu este tocmai simplu de tranșat, în condițiile în care 1 din 4 școli nu are conexiune la internet, 9 din 10 școli nu au laptop, PC sau tablete pentru educația digitală, peste 60% dintre cadrele didactice nu au organizat ore online, iar peste 50% dintre părinți nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie. 

 

Propunerile PMP pentru Guvern, în vederea redeschiderii anului școlar

 

„Partidul Mișcarea Populară apreciază că s-a întârziat prea mult conectarea la internet a tuturor școlilor din România, preconizate fiind prelungirea crizei sanitare și evoluția pandemiei inclusiv în al doilea semestru al acestui an. Propunerile noastre pentru perioada imediat următoare sunt: 

1. Prezentarea în mod oficial și transparent, în cel mai scurt timp, a criteriilor pe baza cărora vor fi repartizate tabletele și laptopurile către elevii care nu dețin astfel de dispozitive, și nici posibilitatea de a și le procura. Demersul este obligatoriu, în condițiile în care numărul dispozitivelor ce urmează a fi achiziționate de către Guvern nu ajung nici măcar pentru jumătate din numărul total al elevilor din mediul rural, deși inclusiv mediul urban se confruntă cu probleme de dotare a copiilor de vârstă școlară.

2. Prezentarea în regim de urgență a unor proceduri clare și specifice privind implementarea fiecărui scenariu în parte pentru deschiderea școlilor, astfel încât să nu fie lăsate strict la latitudinea autorităților locale decizii atât de importante pentru desfășurarea anului școlar", a transmis PMP prin intermediul unui comunicat de presă. 

A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

Citeşte mai multe despre:   PMP,   educatie,   invatamant,   ludovic orban