Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD a uitat de „Autostrada Unirii” în Bugetul pe 2019! Deputatul Marius Bodea (PNL): „Ne-a ajuns cuţitul la os. Moldova este scoasă de pe harta investiţiilor”

PSD a uitat de „Autostrada Unirii” în Bugetul pe 2019! Deputatul Marius Bodea (PNL): „Ne-a ajuns cuţitul la os. Moldova este scoasă de pe harta investiţiilor”

Un articol de: B1.ro - 01 Feb 2019, 14:52
sursă foto: autoexpert.md Politică

Marius Bodea, deputatul care conduce PNL Iași, susţine că în proiectul de buget pe anul 2019 nu sunt incluse sumele necesare pentru finalizarea documentaţiilor pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, potrivit digi24.ro.

Liberalul consideră că, prin acest gest, PSD declară război Moldovei, dat fiindcă, deşi există o lege pentru începerea lucrărilor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş, în proiectul de buget pentru acest an nu sunt incluse sumele necesare pentru demararea investiţiei.

„Neincluderea sumelor de bani în bugetul pe anul 2019 pentru finalizarea documentaţiilor pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş, deşi există o lege care prevede explicit acest lucru, echivalează cu o declaraţie de război a PSD-ului împotriva celor 4,5 milioane de locuitori din Moldova. Dacă amendamentele pe care le voi înainta vor fi respinse, cred că trebuie să recurgem la cele mai radicale gesturi, pentru că ne-a ajuns cuţitul la os”, susţine liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea.

El a precizat că oamenii din Moldova care plătesc taxe şi impozite, precum şi întreprinzătorii din regiune „trebuie să ia în calcul soluţia ultimă, adică greva fiscală”.

„Este o măsură ultra-radicală, însă actuala formă de buget pur şi simplu ignoră aşteptările noastre. Cu acest buget, Moldova este scoasă de pe harta investiţiilor, fiind complet abandonată. În această situaţie, de ce să plătim miliarde de euro anual taxe, iar în schimb să primim din partea lui Dragnea, Vâlcov şi Dăncilă sfidare şi dispreţ? Ştiu că o astfel de abordare este radicală, însă nu putem continua la nesfârşit aşa. Sper ca în al 12-lea ceas parlamentarii PSD-ALDE din Iaşi să se trezească”, a mai spus Marius Bodea, potrivit aceleiași surse.
La rândul său, Dan Radu, reprezentantul uneia dintre asociaţiile civice ieşene care militează pentru autostradă, a scris pe reţelele sociale că „dacă guvernanţii îşi doresc aşa mult un an furtunos, le promitem că-l vor avea”.

Publicația amintește că legea privind realizarea Auostrăzii Unirii, Iaşi – Târgu Mureş, a fost adoptată pe 7 noiembrie 2018 de plenul Camerei Deputaţilor. Autostrada ar urma să fie construită din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor. Proiectul de lege a fost iniţiat în luna mai a anului trecut de un grup de 71 de parlamentari de la toate partidele politice, cu excepţia ALDE. Ministerul Transporturilor este desemnat drept coordonator al proiectului de investiţii. Termenul de finalizare ar fi de patru ani de la intrarea în vigoare a legii.

Citeşte mai multe despre:   psd,   marius bodea,   pnl,   autostrada unirii
 
 
 
Loading...