Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Acuzații GRAVE venite de la Bruxelles: "Guvernul PSD spune NU banilor europeni pentru pesta porcină africană! Despăgubirea fermierilor afectați, sabotată"

Acuzații GRAVE venite de la Bruxelles: "Guvernul PSD spune NU banilor europeni pentru pesta porcină africană! Despăgubirea fermierilor afectați, sabotată"

Un articol de: B1.ro - 11 Oct 2018, 14:17
Politică

Acuzații grave venite de la Bruxelles. Eurodeputatul Siegfried Mureșan afirmă că Guvernul Dăncilă a votat tăierea fondurilor pentru pesta porcină din bugetul UE, sabotându-i astfel pe fermieri.

"Guvernul Dăncilă sabotează orice şansă ca fermierii români afectaţi de pesta porcină africană să fie despăgubiţi din fonduri europene! Guvernul României a votat în Consiliul Uniunii Europene (UE) reducerea alocărilor pentru fermierii afectaţi de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019.

Deci la aproape o săptămână după amendamentele depuse de mine, Guvernul a votat în Consiliu tăierea fondurilor pentru pesta porcină. Concret, Executivul condus de Viorica Dăncilă a votat alocarea a zero euro către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectaţi de pesta porcină africană, acolo unde eu solicitasem 100 de milioane de euro. Mai mult, Guvernul Dăncilă a votat şi pentru reducerea cu 8,5 milioane de euro a alocărilor pentru măsuri de urgenţă de combatere a bolilor la plante şi animale în Uniunea Europeană, faţă de propunerea iniţială a Comisiei. La acest capitol, eu am solicitat o creştere de 10 milioane de euro”, adaugă europarlamentarul.”, afirmă europarlamentarul liberal.

Mureșan spune că a aflat această informație dintr-un document oficial obţinut miercuri de la Consiliul UE.

Forma finală a proiectuluid e buget al UE pe 2019 va fi votată la finele lunii noiembrie.

 
 
 
Loading...