Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Andrei Pleșu, ATAC EXPLOZIV la adresa lui DRAGNEA! “O să propună PEDEPSE pentru orice BOMBANEALĂ! Să mergem PÂNĂ LA CAPĂT"

Andrei Pleșu, ATAC EXPLOZIV la adresa lui DRAGNEA! “O să propună PEDEPSE pentru orice BOMBANEALĂ! Să mergem PÂNĂ LA CAPĂT"

Un articol de: - 23 Mar 2018, 12:32
Andrei Pleșu, ATAC EXPLOZIV la adresa lui DRAGNEA! “O să propună PEDEPSE pentru orice BOMBANEALĂ! Să mergem PÂNĂ LA CAPĂT" Politică

Filosoful Andrei Pleșu a criticat în termeni duri, într-un editorial declarațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, privind adoptarea unei legislații împotriva defăimării țării.  

 „Se pregătește, de altfel, o lege care să propună sancțiuni pentru orice bombăneală critică la adresa mult incercatei noastre patrii. Eu zic, însă, că dacă tot pornim pe acest drum, să mergem pînă la capăt. Să o luăm de la unii înaintași. Dau mai jos citate grav defăimătoare din lucrările lor (pe multe dintre ele le-am mai semnalat și cu alt prilej) și propun eliminarea autorilor de mai jos din manualele școlare, retragerea cetățeniei române și judecarea lor în contumacie. Iată cîteva probe”, scrie filosoful în Dilema Veche.

Pleșu oferă citate din Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu, Dimitrie Cantemir sau Emil Cioran pentru a demonstra că dragostea de țară se exprimă cel mai bine când sunt criticate aspectele care nu funcționează.  

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Andrei Plesu