Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD ar putea renunța la proiectul TVA 0 pentru locuințe și publicitate. Dragnea: Nu facem binele cu forța

PSD ar putea renunța la proiectul TVA 0 pentru locuințe și publicitate. Dragnea: Nu facem binele cu forța

Un articol de: - 27 Apr 2017, 14:10
PSD ar putea renunța la proiectul TVA 0 pentru locuințe și publicitate. Dragnea: Nu facem binele cu forța Foto: ExpresMagazin Politică

PSD ar putea renunța la proiectele privind introducerea TVA 0 la achizițiile de locuințe și pentru publicitatea din presă. Anunțul a fost făcut chiar de către Liviu Dragnea, care a precizat că firmele de imobiliare sunt îngrijorate că un astfel de TVA le-ar putea provoca o problemă de cash-flow, obligându-le să aștepte și doi ani pentru recuperarea taxei.

Un proiect de lege privind TVA 0 la tranzacțiile de locuințe există deja la Senat, dar nu a intrat nici acum în dezbatere.

”Săptămâna viitoare voi avea ultima discuție cu colegii din comisiile din specialitate. Se pare că agenții comerciali din domeniu au o temere justificată că vor avea probleme cu cash-flow-ul, pentru că o să aibă de recuperat TVA. Am cerut Ministerului Finanțelor să găsească până săptămâna viitoare o modalitate să vedem dacă se poate rezolva această problemă, să nu ajungă firmele din domeniu să aștepte să-și recupereze banii în unu-doi ani. Există varianta să se recupereze imediat TVA, iar dacă în 30 zile nu e rambursat, atunci să curgă imediat penalități. Dacă nu găsim soluții, varianta e să renunțăm la idee, dar nu aș vrea să renunțăm, să ne împiedicăm de acest detaliu birocratic”, a explicat Dragnea.

Șeful PSD a mai spus că ar putea renunța și la proiectul privind TVA 0 pentru publicitatea din presă: "Dacă cei cărora ne adresăm nu vor, nu facem binele cu forța. TVA 0 a fost gândită în condițiile în care sumele din publicitate care să ajungă în presă creșteau, dar mulți oameni din presă au vorbit cu oameni din publicitate, care au vorbit cu furnizorii de publicitate, și au spus că dacă scade TVA, vor scădea și ei sumele, deci nu are rost. Săptămâna viitoare vom lua o decizie finală".

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD